Zvaničnici iz Republike Srpske i BiH pravoslavnim vjernicima čestitali Božić

Srna
Zvaničnici iz Republike Srpske i BiH pravoslavnim vjernicima čestitali Božić

BANjALUKA - Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović u božićnoj čestitki je izrazio uvjerenje da će radost Božića dati snage za dodatno jačanje jedinstva i održanja srpskog naroda na ovim prostorima, ali i uspostavljanje dubljeg povjerenja i razumijevanja sa drugim narodima iz okruženja.

Radmanović je, u čestitki Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu, monaštvu, đakonstvu i cjelokupnom pravoslavnom narodu srpskom, istakao da je u hrišćanskoj pravoslavnoj tradiciji Božić simbol rađanja, stvaranja i novog života.

“Vaša svetosti, povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Hristovog rođenja, upućujem Vam najsrdačnije čestitke, a svim vjernicima pravoslavne vjere želim da Božić dočekaju u miru, zdravlju i porodičnoj sreći”, naveo je Radmanović u čestitki, uz tradicionalni hrišćanski pozdrav: Hristos se rodi - Zaista se rodi!”.

Čović: Božić je praznik pomirenja, radosti i nade

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović uputio je čestitku, povodom pravoslavnog Božića, Njegovom visokopreosveštenstvu mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve /SPC/ i svim pravoslavnim vjernicima u BiH, ističući da je Božić praznik pomirenja, radosti i nade.

“Božić je praznik pomirenja, radosti i nade, koji nas poziva na ljubav i zajedništvo, poštovanje i vjeru u budućnost. Stoga, neka i ovo božićno slavlje bude prožeto istinskim ljudskim vrijednostima, zauzimanjem za mir, pravdu i dostojanstvo svakog čovjeka”, naveo je Čović u čestitki.

On je poželio da novorođeni Hrist nadahne uzajamnom ljubavlju, saosjećanjem, prihvatanjem i poštovanjem prema bližnjem, te da bude snaga i podsticaj za nastavak zajedničkog djelovanja u izgradnji BiH i boljeg i pravednijeg svijeta.

 “U duhu ovih misli i uz želju da predstojeće presvete praznične dane proslavite u atmosferi mira, radosti i porodičnog zajedništva primite izraze mog ličnog poštovanja. Srećan i blagoslovljen praznik Hristova rođenja i svako dobro u novoj 2022. godini”, poručio je Čović.

Sajić: Da volimo, vjerujemo i nadamo se dobru

Generalni konzul BiH u Minhenu Vera Sajić poželjela je da dan Hristovog rođenja donese duhovni mir, ljubav i radost u sva srca i domove vjernika, a pravoslavna Nova godina prosperitet i blagostanje svim ljudima.

 “Da vjerujemo, volimo i da se nadamo dobru i napretku. Pozdravljam Vas pozdravom punim mira i ljubavi Mir Božiji, Hristos se rodi, navela je Sajićeva u čestitki episkopu diseldorfskom i cijele Njemačke Grigoriju, sveštenstvu i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti.

Ona je u božićnoj i novogodišnjoj čestitki poželjela vjernicima da predstojeće praznike provedu u dobrom zdravlju i ispunjeni radošću.

Krišto: Božić da ojača istinske ljudske vrijednosti

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Borjana Krišto čestitala je Božić svim vjernicima koji praznuju po julijanskom kalendaru, sa željom da ovaj najradosniji hrišćanski praznik kod svakog čovjeka dobre volje ojača istinske ljudske vrijednosti i bude podsticaj uzajamnog poštivanja i razumijevanja.

Krišto je poželjela da vjernici praznik Hristovog rođenja provedu u miru, zdravlju i blagostanju okruženi porodicom i prijateljima, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Novalić: U zdravlju i radosti proslaviti B

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić čestitao je Božić građanima pravoslavne vjere, uz želju da najradosniji hrišćanski praznik provedu u dobrom zdravlju i radosti, sa porodicom i najmilijima, saopšteno je iz federalne Vlade. Novalić je poželio da Božić donese sreću, mir i zadovoljstvo, te istakne važnost vrijednosti koje baštini BiH kroz bogatstvo različitosti i međusobnog uvažavanja. On je istakao da je Božić praznik vjere, ljubavi i nade, zbog čega podsjeća ljude da trebaju zajedno graditi bolju budućnost u BiH. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana