Zvaničnici čestitali Kurban-bajram: Praznik da podsjeti na vrijednosti praštanja i solidarnosti

GS
Zvaničnici čestitali Kurban-bajram: Praznik da podsjeti na vrijednosti praštanja i solidarnosti

BANjALUKA – Muslimani u BiH, kao i oni širom svijeta proslaviće danas prvi dan Kurban-bajrama. Ovaj praznik obilježava četiri dana i najznačajniji je islamski praznik koji dolazi dva mjeseca i 10 dana nakon Ramazanskog bajrama.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je Kurban-bajram svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH sa željom da praznične dane provedu srećno sa svojim porodicama i dragim ljudima.

-Neka ovaj veliki praznik bude prilika da sve podsjeti na vrijednosti praštanja i solidarnosti, brige za bližnje, koje su potrebne u ovim vremenima punim izazova - navodi se u čestitki.

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović je povodom Kurban-bajrama uputila je čestitku svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH i poželjela da radost velikog praznika bude motivacija za jačanje međusobnog uvažavanja.

-Neka radost velikog praznika, koji simbolizuje solidarnost, mir i poštovanje, bude prilika za duhovnu obnovu, nadahnuće i motivacija za jačanje međusobnog uvažavanja, razumijevanja i saradnje - navodi se u čestitki srpskog člana Predsjedništva BiH.

Cvijanovićeva je poželjela da bajramski dani bude ispunjeni blagostanjem, zadovoljstvom i porodičnim zajedništvom.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je Kurban-bajram svim vjernicima islamske vjeroispovjesti u Srpskoj i BiH sa željom da u radosti i miru i u lijepom raspoloženju sa porodicama proslave ovaj praznik.

-Jedan od najvećih i najradosnijih praznika za vjernike islamske vjeroispovijesti, koji je simbol zajedništva i brige jednih o drugima, opominje nas na značaj međusobnog uvažavanja i poštovanja različitosti jer samo na čvrstom temelju povjerenja možemo graditi bolje odnose u društvu - naveo je Višković.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić čestitao je Kurban-bajram svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Srpskoj i BiH sa željom da bajramske dane provedu u zdravlju, duhovnom miru i radosti, okruženi najmilijima i najbližima.

-Kurban-bajram nas podsjeća na važnost njegovanja tolerancije i dobrosusjedskih odnosa, što je naše zajedničko opredjeljenje. Želim da ovaj veliki praznik provedete u miru i blagostanju - navodi se u čestitki.

Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović čestitao je danas Kurban-bajram svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH sa željom da praznična radost i blagostanje ispuni njihove domove i da njihova dobra djela i darežljivost budu nagrađeni blagoslovom i duhovnim bogatstvom.

 

-Kurban-bajram ili Hadži-bajram je praznik hodočašća koji opominje vjernike da idu putem dobra i da pomognu drugima na tom putu. Ovaj veliki praznik uči nas o važnosti solidarnosti i dijeljenja s drugima, ne samo kurbana, nego i bremena izazova koji nas prate kroz život - navodi se u čestitci.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović čestitao je predstojeći Kurban-bajram poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću i svim muslimanima u BiH, uz želju da praznik provedu u miru i radosti zajedno sa svojim porodicama.

-Neka radost praznika ispuni vaša srca i vaše domove, šireći duh zajedništva i solidarnosti - naveo je Radmanović u čestitki.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić poželio je vjernicima islamske vjere da u sreći i blagostanju provedu praznične dane.

On je poručio da su vjerski praznici vrijeme porodičnog okupljanja, zajedništva i tolerancije, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

-Svim vjernicima koji proslavljaju Kurban - bajram želim da ove svečane dane provedu sa svojim bližnjima u duhu mira i blagostanja - naveo je Špirić u čestitki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana