Znatno povećan broj migranata

Srna
Znatno povećan broj migranata

GRADIŠKA- Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška u oktobru je evidentiran 461 migrant, što je znatno više u odnosu na isti mjesec prošle godine kada je registrovano njih 88, izjavio je danas načelnik ove uprave Bojan Škorić.

Škorić je na konferenciji za novinare rekao da policija u Gradišci i Srpcu radi sve što je u njihoj nadležnosti, kontroliše sve uočene migrante i upućuje u migrantske centre u Bihać i Sarajevo.

On je pozvao građane da prijave policiji ukoliko uoče migrante, te dodao da policija ima ograničene zakonske mogućnosti, osim da kontaktira Službu za poslove sa strancima koja odučuje u koji će migrantski centar oni biti upućeni.

"Ne postoji mogućnost sankcionisanja migranata od policije. Skoro je evidentirano jedno krivično djelo krijumčarenja ljudi, gdje je Policijska uprava podnijela izvještaj Tužilaštvu BiH. Pozitivno je to da nije bilo incidenata i da stanovništvo nije ugroženo od migranata", rekao je Škorić.

Govoreći o statističkim pokazateljima rada Policijske uprave Gradiška u oktobru, Škorić je naveo da je evidentirano 26 krivičnih djela, što je za dva manje u odnosu na isti period prethodne godine, te da su sva djela rasvijetljena.

On je naveo da je evidentirano 31 narušavanje javnog reda i mira, što je za 10 više u odnosu na isti period prethodne godine.

Evidentirane su 54 saobraćajne nezgode, jedna manje u odnosu na oktobar prošle godine, a nije bilo saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim licem.

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Bojan Mišetić precizirao je da su od evidentiranih 26 krivičnih djela, 24 iz oblasti opšteg kriminaliteta, te dva iz oblasti privrednog kriminaliteta u kojima je pričinjena materijalna šteta u iznosu od 146.000 KM.

Načelnik Odjeljenja policije Dejan Trifković istakao je da je u izvještajnom periodu evidentirano 40 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, što je za 15 više nego lani, te je podneseno osam zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdat 31 prekršajni nalog. Prekršaje su počinila 43 lica.

Govoreći o saobraćajnim nezgodama u oktobru, Trifković je naveo da su četiri lica teško povrijeđena, a 12 lakše.

On je naveo da je iz oblasti bezbjednosti saobraćaja ukupno evidentirano 357 prekršaja, a iz saobraćaja su isključena 83 vozača, od kojih 74 zbog vožnje pod uticajem alkohola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana