Zelene oaze za najmlađe u Banjaluci i Sarajevu

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA- Zaposleni iz kompanija članica "Infiniti" grupacije zasadili su u dvorištu Roditeljske kuće "Iskra" u Banjaluci tri japanske trešnje, dva javora i 190 grmova koji rastu uz ogradu, u okviru kampanje ove grupacije "Mjesec zdravlja".

Aleksa Bošnjak iz kompanije "Prointer ITSS" koja posluje u sastavu "Infiniti" grupacije naveo je da su zaposleni u ovoj kompaniji uvijek podržavali humanitarne akcije, naročito one kojima je pomagano djeci, te da je posebno zadovoljstvo biti koristan u okruženju kakvo je Roditeljska kuća.

Jelena Kušljić koja u ovom objektu boravi sa trogodišnjim sinom od početka godine rekla je da će ove sadnice kad porastu biti lijepa hladovina za mališane koji zbog hemoterapija ne smiju na sunce.

Predsjednik Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra" Dijana Berić istakla je da će ove sadnice poslužiti i da se na neki način ogradi dvorište roditeljske kuće, jer to područje postaje sve urbanije i mnogo je parkiranih automobila u blizini.

"Kad nam grmovi i drveće narastu imaćemo prilično mirnu i zelenu oazu za naše mališane i njihove roditelje", rekla je Berićeva.

Menadžer za ljudske resurse u "Infiniti" grupaciji Ivana Živković izrazila je uvjerenje da će saradnja sa Roditeljskom kućom preći u tradiciju.

Zaposleni u "Prointeru" u Sarajevu su sadnice 11 različitih stabala posadili u sarajevskoj opštini Vogošća, u dvorištu osnovne škole i vrtića, kao i u krugu SOS Dječijeg sela.

Direktor sarajevskog "Prointera" Bojana Omerović rekla je da se ovom akcijom nastojalo podstaći ljude, naročito djecu i omladinu, da razmisle o sredini u kojoj žive i kako je očuvati.

"Briga o prirodi mora postati dio naše svakodnevice i zato smo odlučili da kampanju posvećenu zdravlju završimo zelenim poklonima i to među najmlađima", rekla je Omerovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana