Žega i preskupa ljetovanja napunili bazene

Jovana Ivanović, Sreten Mitrović
Žega i preskupa ljetovanja napunili bazene

BANjALUKA, ROGATICA - Temperatura u iznosu od 35 stepeni na samom početku ljeta izmamile su građane Srpske da na bazenima i obalama rijeka potraže osvježenje, a s obzirom na krizu i paprene cijene ljetovanja na primorskim destinacijama, domaća kupališta mnogima će biti izbor ove sezone.

Spas od žege na bazenima širom Srpske našli su ovih dana i mladi i stari, a najveće gužve su vikendima kada u kupanju i debeloj hladovini uživaju cijele porodice. Svakodnevna poskupljenja nisu zaobišla ni gradske bazene, pa cjelodnevna ulaznica košta u prosjeku šest maraka, dok je cijena nešto niža za poslijepodnevno kupanje.

Vodeni park “Akvana” u Banjaluci otvorio je svoja vrata kupačima još početkom mjeseca, a rukovodilac marketinga Svetislav Lazić rekao je za “Glas Srpske” da je cijena ulaznice za cijeli dan šest maraka, dok je vikendom za marku skuplja.

- Lani je ulaznica koštala 5,5 KM tako da je riječ o minornim poskupljenjima i mi ove sezone očekujemo dobru posjetu. Ulaznica je poskupjela prvenstveno zbog više cijene hlora. Nadamo se da blaga poskupljenja neće mnogo uticati na građane - rekao je Lazić.

Prognoze koje smo pratili, kaže Lazić, ovog ljeta najavljuju tropske noći zbog čega smo na “Akvani” planirali organizovati i noćne žurke.

Iako su ulaznice za popularni vodeni park “Grad Sunca” u Trebinju među najskupljim Hercegovci, ali i brojni turisti ne odustaju od kupanja u ovom kompleksu.

- Podigli smo cijenu ulaznice za pet maraka, pa tako sada karta za cijeli dan košta 20 maraka, a poludnevna, čija je cijena iznosila 10 maraka, sada košta 15 - rekla je Minela Đurić portparol ovog akva-parka.

I Đurićeva ističe da su poskupjeli hlor i uslužne djelatnosti u odnosu na prošlu godinu, te da je to osnovni razlog podizanja cijena.

Među prvima koji su raširili suncobrane i otvorili vrata za vodene avanture jesu bazeni “Posejdon” u Srpcu, koji su ove sezone odlučili da ne mijenjaju cjenovnik.

- Naši bazeni su svake godine veoma posjećeni, a dolaze nam kupači iz cijele regije. Zbog toga smatramo da će posjete opravdati veća ulaganja koja smo imali za ovo ljeto. Na radost svih građana koji ih vole predvidjeli smo i noćna kupanja - rekao Željko Tovilović iz bazena “Posejdon”.

Oni koji su zbog lošije ekonomske situacije odustali od ljetovanja na primorju svoje peškire, umjesto na morskim plažama, postaviće na gradskim  bazenima.

- Kad god sam u prilici skoknem sa društvom na kupanje jer se zaista dobro zabavimo. Voda je odlična, čisto je i cijena je prihvatljiva. Ko god ne može sebi da priušti more, uz pozitivnu energiju, zabavu na toboganima i skakaonici ovdje se može odlično odmoriti - rekao je Srpčanin Stefan J.

Ako je vjerovati prognozama isplatiće se ljeto provesti u Republici Srpskoj, jer su na bazenima planirani brojni zanimljivi događaji.

U ovogodišnju, treću sezonu kupanja na otvorenim bazenima u Rogatici, zahvaljujući pogodnim vremenskim prilikama ušlo se prije nego što je kalendarski nastupilo ljeto. Posjećenost je neočekivano dobra, a osim Rogatičana česti gosti su i Sokočani, Paljani, Novogoraždani, kao i nemali broj kupača iz susjednog  Višegrada.

Predsezonska akcija

Srednjoškolci, studenti i građani Banjaluke imali su mogućnost da u predsezoni kupe ulaznicu sa neograničenim brojem ulazaka na “Akvanu” za cijelo ljeto, što su mnogi iskoristili.

- Ta ponuda omogućila im je da sezonsku ulaznicu plate 50 KM jeftinije od one koja se prodaje sada. I karte za deset, dvadeset i trideset ulazaka bile su snižene za 20 odsto - rekao je Svetislav Lazić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana