Zbog opasnosti povučen punjač za mobilni

SRNA
Zbog opasnosti povučen punjač za mobilni

ISTOČNO SARAJEVO - Sa tržišta BiH povučeni su punjač za mobilni telefon iz Vijetnama jer predstavlja opasnost od strujnog udara, te skejtbord iz Kine zbog opasnosti od povrede, objavila je Agencija za nadzor nad tržištem BiH.

Riječ je o punjaču za mobilni telefon "Vanbo", tipa EP-TA800, te bar-koda 3872540209871.

Ovaj punjač predstavlja opasnost od strujnog udara jer električna čvrstoća izolacije nije u skladu sa propisanim zahtjevima.

Šifra skejtborda je HV-3108C /HW-3108C/, a bar-kod 8612365485273.

Ovaj skejtbord predstavlja rizik od povreda jer postoje izbočine iznad gornje površine daske, a proizvod nije čitko i trajno označen brojem standarda EN 13613, imenom, logom, ili sličnim oznakama za identifikaciju proizvođača ili dobavljača, oznakom za identifikaciju proizvoda.

Trajno nije označeno ni maksimalno ograničenje mase korisnika, savjet da se preporučuje upotreba zaštitne opreme, skejtbordu nedostaje dokumentacija od proizvođača /informacije o konstrukciji skejtborda, upute za upotrebu, informacije o servisiranju i održavanju, upozorenje da njegova upotreba može biti opasna/, te ne ispunjava bezbjednosne zahtjeve propisane u standardu BAS EN 13613:2012.

Nadležna inspekcija naložila je mjere povlačenja ovih proizvoda sa tržišta i uništavanje, a potrošačima preporučuje da ih vrate u trgovinu maloprodaje gdje su kupljeni

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana