Zbog mogućeg oštećenja vida povučene laserske igračke pištolji i pokazivači

Srna
Zbog mogućeg oštećenja vida povučene laserske igračke pištolji i pokazivači

ISTOČNO SARAJEVO- Sa tržišta BiH povučena su tri modela laserskih igračaka pištolja, te dvije vrste laserskih pokazivača, jer predstavljaju rizik od povrede oka i oštećenja vida, objavila je Agencija za nadzor nad tržištem BiH.

Riječ je o laserskim igračkama pištoljima "007D", "super er gan" marke "P.062IM" i "er soft gan" marke "N0.P138D", proizvedenim u Kini, te jedan laserski pokazivač čija je zemlja porijekla nepoznata, a drugi je kineski "grin laser pointer".

"Svi ovi proizvodi predstavljaju rizik od povrede oka i oštećenja vida jer izmjerena srednja snaga laserskog snopa prema klasifikaciji u standardu BAS EN 60825-1:2016 odgovara klasi tri er /3R/, a ne sadrže ni potrebna upozorenja i informacije za korisnike propisane u navedenom standardu", navedeno je u saopštenju.

Poslovni subjekti preduzeli su mjere povlačenja ovih proizvoda sa tržišta i njihovog uništavanja, dok se potrošačima preporučuje da ove proizvode prestanu koristiti i da ih vrate u trgovinu maloprodaje gdje su kupljeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana