Zbog kvara onemogućeno izdavanje ličnih karata i vozačkih dozvola

GS
Zbog kvara onemogućeno izdavanje ličnih karata i vozačkih dozvola

SARAJEVO - Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) saopštila je trenutno nije u mogućnosti da „obezbijedi kontinuitet u pružanju određenih usluga prema našim korisnicima, među kojima su usluge koje se odnose na izdavanje ličnih karata i vozačkih dozvola, a razlog je kvar na informacionoj opremi“.

Kako je saopšteno, juče oko 12 časova došlo je do problema na informacionoj opremi koja je u nadležnosti IDDEEA-e.

-Ovaj problem rezultirao je otežanim radom velikog dijela našeg sistema, zbog značajnog broja resursa koji se nalazi na pomenutoj infrastrukturi-  navode u IDDEEA.

Kažu da zbog ovog problema, trenutno nisu u mogućnosti da obezbijede kontinuitet u pružanju određenih usluga prema korisnicima.

Istakli su da njihovi radnici rade neprekidno posljednjih 20 časova, te ulažu dodatne napore kako bi  situacija bila normalizovana što je prije moguće.

-Bažno je istaći da smo u proteklim godinama više puta planirali nabavku adekvatne opreme za ove namjene, ali nismo bili u mogućnosti da to realizujemo zbog nedostatka budžeta, odnosno poništenja nabavke. Nažalost, zbog nedostatka novčanih sredstava i neuspjeha u procesu nabavke 2022. godine (postupak je bio poništen, a nakon toga u budžetu nismo imali više sredstva za ponovno pokretanje procedura nabavke), još nismo uspjeli obezbijediti novi sistem. Agencija je i u ovoj godini ponovo planirala nabavku navedene opreme, međutim kako su sve institucije još u privremenom finansiranju, nemamo mogućnosti nabavke - istakli su iz IDDEEA te dodali da je „oprema koju imaju nabavljena 2012. godine“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana