Zatvoren kamp podmlatka Crvenog krsta

Srna
Zatvoren kamp podmlatka Crvenog krsta

MODRIČA - Pomoćnik ministra za omladinu Republike Srpske Branka Malešević svečano je zatvorila kamp podmlatka Crvenog krsta Srpske u Riječanima kod Modriče na kojem je učestvovalo 50 mladih članova ove organizacije iz svih krajeva Srpske.

Maleševićeva rekla je Srni da je izuzetno važno da se mladi od najranijih dana uče volonterizmu, solidarnosti i humanosti, te da je to posao koji Crveni krst odlično radi.

Ona je naglasila da je Crveni krst Republike Srpske dugogodišnji partner Ministarstva porodice, omladine i sporta, koje je podrška svim organizacijama čiji je cilj razvoj volonterizma, ali i uključivanje mladih u različite vidove društveno korisnog rada.

Maleševićeva je podsjetila da je Crveni krst dobitnik nagrade za najboljeg organizatora volontiranja u 2020. godini, te da vrijedno radi decenijama pružajući pomoć i podršku najugroženijim građanima.

"U periodu pandemije dali su značajan doprinos u podršci starijima, ne samo kada je riječ o dostavljanju potrebnih namirnica, već i ljudskoj solidarnosti", istakla je Maleševićeva.

Mladi volonteri su u okviru ovog kampa prošli obuke u različitim oblastima, i to: širenje vrijednosti Crvenog krsta i njegovanja solidarnosti kod mladih, te prva pomoć i mentalno zdravlje, zaštita života i zdravlja, ekologija i zaštita životne sredine.

Kamp podmlatka Crvenog krsta Republike Srpske koji je sinoć zatvoren, počeo je u srijedu, 27. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana