Zatražena podrška za donatorsku akciju za crkvu u Prebilovcima i Klepcima

GS
Zatražena podrška za donatorsku akciju za crkvu u Prebilovcima i Klepcima

Zamjenik predsjednika Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Milimir Vujadinović sastao se sa predstavnicima zavičajnih udruženja Bilećana, Trebinjaca i Ljubinjaca, koji su zatražili podršku, prije svega medijsku, za posjete djece i privrednika iz Srbije srpskim opštinama u Hercegovini, ali i za donatorsku akciju za crkvu u Prebilovcima i selu Klepci.

Predstavnici zavičajnih udruženja Bilećana, Trebinjaca i Ljubinjaca predstavili su Vujadinoviću svoje aktivnosti, kojima pružaju podršku i pomoć svojim sunarodnicima u zavičaju.

Vujadinović je istakao da država Srbija intenzivno radi na tome, da svako srpsko dijete iz regiona, bar jednom tokom školovanja, posjeti maticu Srbiju, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

On je pozdravio predstojeću posjetu 50 najboljih učenika iz Hercegovine matici Srbiji u periodu obilježavanja Dana srpskog jedinstva, koja se realizuje pod pokroviteljstvom bivšeg narodnog poslanika Dejana Stošića i uz podršku Zavičajnog udruženja Bilećana u Srbiji.

Tokom te posjete je planirano da učenici od petog do osmog razreda osnovnih škola posjete najvažnije institucije države, Srpsku pravoslavnu crkvu, muzeje, Univerzitetsku biblioteku u Beogradu, kao i Kragujevac, Knić i Novi Sad.

Zamjenik predsjednika Odbora za dijasporu i Srbe u regionu informisao je predstavnike zavičajnih udruženja o konkretnim aktivnostima koje je država Srbija sprovela i koje sprovodi u hercegovačkim opštinama, kao i o brojnim projektima koji se u njima realizuju kroz direktnu finansijsku podršku Srbije.

Sastanku su prisustvovali, u ime Zavičajnog kluba Bilećana u Srbiji član Upravnog odbora Dejan Stošić i zamjenik predsjednika Borislav Krkelić, kao i Milivoje Rupić iz Udruženja Trebinjaca "Jovan Dučić" iz Beograda, te Milovan Pecelj iz Udruženja Ljubinjaca u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana