Zajedničke institucije u Sarajevu ostaju bez grijanja

GS
Foto: Arhiva

SARAJEVO - Služba za zajedničke poslove institucija BiH obavijestila je sve institucije smještene u objektu Parlamentarne skupštine o prestanku rada sistema grijanja, počevši od sutra, potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

Dopis ove službe u posjedu je "Nezavisnih novina" i u njemu se navodi da je odabrani ponuđač za nabavku energenata za grijanje, koji je ponudio najpovoljniju cijenu, radi porasta nabavne cijene energenata na tržištu odustao od isporuke.

Naš izvor u jednom od ministarstava u Savjetu ministara rekao je da još nemaju nikakva saznanja o tome kako će proces rada biti obavljan od sutra.

"Čuo sam da će nestati grijanja, ali ne znam kako će se dalje raditi. Radijatori su nam danas topli", rekao je izvor "Nezavisnih novina".

U zgradi parlamenta BiH, kako ističe naš izvor, već od jutros su hladni radijatori, a dio zaposlenih obmotan je jaknama.

"Evo sad je 18 stepeni unutra, ovo je neizdrživo. Zašto se o ovom nije ranije razmišljalo? Zašto se nije išlo u hitnu nabavku? Stvarno neodgovoran i nehuman potez", rekao je za "Nezavisne novine" jedan od službenika.

Inače, iako kalendarski proljeće počinje za dvije sedmice, ovih dana temperature su jako niske, a snježne padavine najavljene su i za naredne dane, prenose Nezavisne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana