Zahvaljujući zahlađenju nema većih požara

Srna
Zahvaljujući zahlađenju nema većih požara

ISTOČNO SARAJEVO - Republička uprava civilne zaštite saopštila je da je zahlađenje pomoglo da danas nema aktivnih većih požara na otvorenom u Republici Srpskoj.

-Nakon višednevne borbe, vatrogasne snage iz vazduha i sa tla za sada su izašle na kraj sa vatrom - navodi se u saopštenju.

Šumski požar koji je juče izbio na lokaciji Dubovik, u opštini Višegrad, stavljen je pod kontrolu.

U kanjonu Sutjeske još ima zaostalog dima, ali nema požara. Radnici Nacionalnog parka "Sutjeska" obilaze bivše požarište i spremni su da djeluju.

Na mjestu Suvavića kanjon u opštini Berkovići kiša je ugasila požar na nepristupačnom terenu. Dima još ima, a vatrogasci i mještani dežuraju.

U Republici Srpskoj zabilježeno je još 10 uspješnih vatrogasnih intervencija u protekla 24 časa, i to u Trebinju, Gacku, Palama, Istočnom Novom Sarajevu, Foči, Bratuncu, Zvorniku, Bijeljini.

Jako nevrijeme sinoć je pogodilo grad Doboj i opštinu Petrovo. Duvao je jak vjetar praćen obilnom kišom, grmljavinom, tako da je Petrovo ostalo bez struje, a oborena su tri dalekovodna stuba.

Radnici "Elektro Doboja" od jutros pokušavaju da uspostave nesmetanu isporuku električne energije.

U gradu Doboju bilo je stabala na ulici, a snabdijevanje strujom je uredno.

Dobojska prigradska naselja Lipac i Pridjel bila su vez struje određeno vrijeme, ali je napajanje obnovljeno. Vjetar je oštetio krov nekoliko kuća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana