Kozarska Dubica: Zabrinuti za bezbjednost zbog odgajivačnice pasa

Srna
Foto: Ilustracija

KOZARSKA DUBICA - Mještani Klekovaca u Kozarskoj Dubici zatražili su od nadležnih opštinskih vlasti da ne dozvole registraciju odgajivačnice za rasne pse u tom naselju jer smatraju da im je ugrožena bezbjednost, kao i javni red i mir.

Mještani su zatražili to od načelnika opštine Kozarska Dubica Radenka Reljića, komandira Policijske stanice i predstavnika opštinskih službi Komunalne policije i inspekcije.

Na sastanku, koji je danas održan na inicijativu mještana Klekovaca u prisustvu nadležnih službi, mještani su iznijeli svoje stavove, zabrinutost i probleme u vezi sa postojanjem odgajivačnice za pse u privatnom vlasništvu u tom selu.

“Na sastanku je dogovoreno da će činjenično stanje u vezi ove situacije biti navedeno u peticiji mještana Klekovaca, koji traže da se u što kraćem vremenskom roku psi izmjeste, te da se o mišljenju i peticiji građana upoznaju predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, u čijoj nadležnosti je izdavanje dozvole za registraciju odgajivačnice za rasne pse”, saopšteno je iz Opštinske uprave.

Zaključeno je da će se rješenje ovog problema tražiti od nadležnog ministarstva u najboljem interesu mještana sela Klekovaca, te u skladu sa zakonskim propisima koji regulišu način i uslove za držanje domaćih životinja i kućnih ljubimaca, zaštitu životinja i javnog reda i mira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana