Za vikend oblačno sa padavinama

Srna
Foto: Ilustracija

BANjALUKA- U Republici Srpskoj za vikend će biti oblačno sa padavinama, a u nedjelju u višim predjelima i planinama sa slabom susnježicom i snijegom, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sutra ujutru i prijepodne biće umjereno do potpuno oblačno, na jugu ponegdje sa slabom kišom, dok će tokom dana doći do jačeg naoblačenja sa zapada uz jak jugozapadni vjetar. Na zapadu i sjeveru počeće da pada kiša, a zatim u centralnom pojasu i na jugu.

Uveče i u noći na nedjelju na sjeveru, a zatim i u centralnom pojasu biće susnježice i snijega. Do jutra u planinskom pojasu moguć je umjeren snježni pokrivač, a ponegdje i manji snježni pokrivač u nižim predjelima.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 10 do 15, u višim predjelima i centralnom pojasu od četiri do osam stepeni Celzijusovih, a maksimalna temperatura vazduha biće od 18 do 23, u višim predjelima od 10 do 15.

Poslije podne doći će do jačeg zahlađenja na zapadu, dok se u noći očekuje negativna temperatura u planinama tog regiona a zatim i na istoku do jutra.

U nedjelju, 10. aprila ujutru i prije podne biće pretežno do potpuno oblačno, sa slabom kišom na sjeveru i jugu i nižim predjelima na istoku. U višim predjelima i planinama sa slabom susnježicom i snijegom. Na sjeverozapadu će biti suvo.

Tokom dana biće oblačno sa slabim padavinama snijega u planinama i kiše na jugu i istoku. Prema večeri u većini predjela biće suvo, a na zapadu i sjeveru će se razvedriti i ponovo biti hladnije, posebno u planinskom pojasu.

Jutarnja temperatura vazduha na sjeveru biće od jedan do pet, na jugu i par stepeni viša, u višim predjelima i centralnom pojasu od minus četiri do nula stepeni Celzijusovih.

Dnevna temperatura vazduha biće od pet do 10, u višim predjelima i istoku od minus dva do dva stepena, uveče uz prisustvo hladnog vazduha i razvedravanje, usloviće u noći negativnu temperaturu u planinama i jači mraz, a na sjeveru slab mraz i temperaturu oko nule.

U ponedjeljak, 11. aprila ujutru i prije podne biće umjereno oblačno, na istoku pretežno oblačno, dok će tokom dana biti promjenljivo oblačno uz sunčane intervale i sunčano vrijeme, te porast temperature.

Jutarnja temperatura vazduha biće od minus dva do četiri, na jugu i par stepeni viša, u planinskim predjelima od minus šest, a dnevna od osam do 13, u višim predjelima i istoku od jedan do šest stepeni Celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana