Vlada Srpske odobrila sedam miliona KM za UKC

gs
Vlada Srpske odobrila sedam miliona KM za UKC

BANjALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Banjaluci da je Vlada Srpske odobrila oko sedam miliona KM za rekonstrukciju kardiohirurgije i objekta „Maternitea“ u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske (UKC)

-Odluku je Vlada donijela danas, a novac će biti planiran u budžetu Republike Srpske za narednu godinu - rekao je novinarima Višković.

On je istakao da su sredstva odobrena kako bi UKC mogao ići u proces javne nabavke i izbor izvođača radova.

Vlada Republike Srpske prihvatila je Informaciju o pokretanju procedure za djelimičnu sanaciju objekata Maternite i Klinike za infektivne bolesti JZU Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

Vlada je zadužila Ministarstvo finansija i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite da obezbijede sredstva u iznosu od oko 2.633.000 KM sa PDV-om za realizaciju projekta, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Vlada je zadužila UKC Republike Srpske da sprovede postupke javnih nabavki i pribavi potrebnu dokumentaciju za realizaciju ovog projekta.

U saopštenju se dodaje da je planirana istovremena reorganizacija rada u objektima, pri čemu bi se nastojala realizovati osnovna ideja da se objedinjavanjem i sinergijom različitih grana medicine (npr. u objektu Maternite-ginekologija i akušerstvo, pedijatrija, dječija hirurgija, radiologija, hirurgija dojke, laboratorija) napravi organizacija rada koja će dovesti do značajnog unapređenja zdravstvene zaštite žena i djece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana