Za razvoj univerziteta u Srpskoj uloženo oko 51 milion KM

Srna
Foto: srna

BANjALUKA- Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da Vlada Srpske pruža institucionalnu podršku javnim univerzitetima, te da je u prethodne tri godine uloženo oko 51 milion KM za njihov razvoj.

Cvijanovićeva je navela da su ta ulaganja podrazumijevala izgradnju i rekonstrukciju fakultetskih objekata, kao i studentskih domova.

"Tome smo posvetili veliku pažnju i raduje me što su i rezultati rada članica univerziteta uspješni. Jedan od njih je i podatak da je prošle godine Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci zabilježila rekordan broj upisanih kako domaćih tako i studenata iz inostranstva", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je nakon posjete Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci istakla i da taj podatak potvrđuje da je ova akademija afirmisana i dobro pozicionirana unutar visokoškolskog sistema u Republici Srpskoj.

"U narednom periodu nam predstoji da i dalje usmjeravamo sredstva u unapređenje rada Akademije, a svjedoci smo da smo da smo već počeli sa tim procesom uvođenjem različitih sadržaja", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je istakla značaj da su studenti i profesori zadovoljni uslovima studiranja i rada, te navela i da će u narednom periodu biti određenih adaptacija i realizacija obaveza koje su preuzete u prethodnom periodu.

"Raduje me što sam danas vidjela da je u ovoj visokoškolskoj ustanovi uspostavljena dobra organizacija rada, ali i sinergija između nastavnog kadra i naših budućih umjetnika, za koje možemo već reći da su umjetnici, s obzirom na umjetnička djela koja smo danas vidjeli, a čiji u oni autori", rekla je Cvijanovićeva.

Akademiju umjetnosti Univerziteta u Banjaluci danas je posjetio i ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana