Za pronatalitetnu politiku Mrkonjić Grad lani izdvojio skoro pola miliona KM

GS
Za pronatalitetnu politiku Mrkonjić Grad lani izdvojio skoro pola miliona KM

MRKONjIĆ GRAD - Skupština opštine Mrkonjić Grad usvojila je danas izvještaj o realizaciji Strategije pronatalitetne politike ove opštine za 2023. godinu, prema kojem je lani ukupno utrošeno 454.680 KM.

Riječ je o mjerama jednokratne novčane pomoći za svako novorođenče sa područja ove opštine, projektu "Moja porodica tri plus", nabavci udžbenika za učenike osnovnih škola i prvog razreda Gimnazije, kao i besplatan prevoz za učenike.

Opština je kroz Strategiju pronatalitetne politike izdvojila novčana sredstva i za nagrade talentovanim učenicima i studentima, kao i za doktorande.

Strategijom su obuhvaćene i aktivnosti na izgradnji zgrade za mlade bračne parove, pomoć porodicama za kupovinu prve nekretnine.

Opština je u 2023. godini sufinansirala boravak djece u vrtiću, roditelji su plaćali 35 odsto od visine iznosa, a preostalih 65 odsto finansirala je opština Mrkonjić Grad.

Strategija pronatalitetne politike opštine Mrkonjić Grad je prioritet Opštinske uprave i u narednom periodu, i uz angažovanje svih relevantnih organizacija, pojedinaca i preduzeća ulažu se maksimalni napori i finansijska sredstva kako bi se stanje u ovoj oblasti popravilo, navodi se u izvještaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana