Za pola godine 35 krivičnih djela privrednog kriminaliteta

Srna
Za pola godine 35 krivičnih djela privrednog kriminaliteta

PRIJEDOR- Na području u nadležnosti Policijske uprave /PU/ Prijedor u proteklih šest mjeseci iz oblasti privrednog kriminaliteta evidentirano je 35 krivičnih djela kojima je pričinjena materijalna šteta u iznosu od 1.320.700 KM, rekoa je načelnik PU Prijedor Sretoja Vujanović.

Vujanović je rekao da je koruptivnog karaktera 20 krivičnih djela.

"Nadležnom tužilaštvu podneseno je 11 izvještaja protiv 13 lica", naglasio je Vujanović na konferenciji za novinare.

U ovom periodu eevidentirano 398 krivičnih djela, odnosno za 68 djela ili 14,6 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

Vujanović je istakao da procenat rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu iznosi 64 odsto, dok je procenat ukupne rasvijetljenosti krivičnih djela 87 odsto.

"Ovaj izvještajni period obilježilo je krivično djelo teškog ubistva načelnika Sektora kriminalističke policije PU Prijedor Radenka Bašića koje je rasvijetljeno, a izvršenje ovog krivičnog djela imalo je bitan uticaj na ukupno stanje bezbjednosti na području prijedorske regije", rekao je Vujanović.

On je dodao da je još u toku rad na rasvjetljavanju krivičnog djela teško ubistvo počinjeno u martu u naselju Kurevo.

Iz oblasti zloupotrebe opojnih droga evidentirano je 27 krivičnih djela i 57 prekršaja, dok je iz oblasti javnog reda i mira evidentiran 241 prekršaj.

Vujanović je dodao da je u šestomjesečnom periodu na području PU Prijedor evidentirano 397 saobraćajnih nezgoda, od kojih šest sa smrtnim posljedicama. Iz saobraćaja su isključena 1.403 vozača, od čega 1.266 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Vujanović je rekao da PU Prijedor tokom trajanja turističke sezone sprovodi kampanju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske "#101 život", kao i preventivnu kampanju "Lako je brzinu smanjiti", koje imaju za cilj smanjenje broja smrtno stradalih u saobraćajnim udesima i povećanje nivoa bezbjednosti saobraćaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana