Za najluđu noć nema krize

Jana Kezić
Za najluđu noć nema krize

BANjALUKA - Iako je do proslave najluđe noći ostalo nešto manje od dva mjeseca, u turističkim agencijama u Srpskoj kažu da stanovnici uveliko rezervišu novogodišnje aranžmane te su kapaciteti na planinama skoro pa popunjeni, a mnogi su već uplatili i putovanje u neku od evropskih metropola.

Da krize nema kada je riječ o proslavi najluđe noći i da građani ništa ne prepuštaju slučaju svjedoči to što su mnogi već odabrali mjesto gdje će uploviti u 2023. godinu.

U turističkim agencijama ističu da su, osim Jahorine i planina u Srbiji, tradicionalno najpopularnije destinacije za novogodišnje putovanje evropske metropole, a nisu rijetkost ni oni koji umjesto zime i snijega radije izaberu neku egzotičnu destinaciju i toplije krajeve.

U banjalučkoj agenciji “Unis turs” potvrdili su za “Glas Srpske” da su mnogi građani već rezervisali novogodišnja putovanja.

- Najaktuelnija su putovanja u zemlje okruženja, prije svega Srbiju i Sjevernu Makedoniju. Veliko interesovanje vlada i za proslavu najluđe noći u Budvi, ali se dosta građana raspituje i za destinacije u našoj zemlji - rekli su u ovoj agenciji.

Dodali su da su već sada mnogi kapaciteti poprilično popunjeni, naglašavajući da cijene aranžmana za tri noćenja, gdje su uključeni hrana i doček najluđe noći, te pojedini obilasci idu i do 500 maraka.

Da za najluđu noć nema krize svjedoče i rezervacije u drugim turističkim agencijama.

U banjalučkom “Cepter pasportu” kažu da su termini za proslavu Nove godine na planinama uveliko popunjeni.

- Građani su se još u septembru počeli raspitivati za aranžmane na planinama poput Jahorine i onih u Srbiji - kazali su u ovoj agenciji.

Kada je riječ o daljim destinacijama, naglašavaju da se izdvaja Istanbul za koji uvijek vlada veliko interesovanje.

Da ima onih koji u 2023. godinu žele uploviti u toplijim krajevima ističu u agenciji “Kontiki travel”.

- U ponudi imamo putovanja ka egzotičnim destinacijama kao što su Egipat i Dubai, jer neki putnici žele da se u toku novogodišnjih praznika malo i okupaju te zabave uz ljepše vrijeme - kazali su u ovoj agenciji.

Sa druge strane nude i putovanja u evropske metropole poput Pariza, Madrida i Istanbula, koji se posebno ističe.

- Pored tih destinacija neizostavna je i regija, prvenstveno skijališta, a najtraženiji su, kao i svake godine, Jahorina, Zlatibor i Kopaonik, ali i slovenačke terme - rekli su u ovoj agenciji dodajući da njihovu klijentelu čine uglavnom mlađi i ljudi srednjih godina.

U bijeljinskoj Turističkoj agenciji “Hepi travel” kažu da je ove godine interesovanje za Novu godinu počelo ranije nego prethodnih godina.

- Mi od prije nekoliko dana imamo kompletnu ponudu domaćih i stranih destinacija, a najveće interesovanje vlada za Trebinje, Budvu i Zlatibor - rekli su ovoj agenciji, dodajući da je putovanje u Istanbul za novogodišnju noć najtraženije.

Put u nepoznato

U banjalučkoj agenciji “Unis turs” kažu da u ponudi imaju i tradicionalni “Put u nepoznatom pravcu”.

- To nam je jedan od aranžmana za Novu godinu, gdje putnici ne znaju u koji će grad ići, samo znaju da je negdje u okruženju i da će imati uključen doček Nove godine, večeru, reprizu i da će nešto obići - kazali su u ovoj agenciji, dodajući da za ovu ponudom uvijek vlada veliko interesovanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana