Za nabavku mjerača šećera maloljetnim dijabetičarima 80.000 KM

Srna
Za nabavku mjerača šećera maloljetnim dijabetičarima 80.000 KM

PRIJEDOR- Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor razgovarao je danas sa predstavnicima gradskog Udruženja dijabetičara o nastavku saradnje i načinu isplate sredstava za nabavku kontinuiranog mjerača šećera za sugrađane koji imaju do 18 godina, saopšteno je iz Gradske uprave.

Javor je izrazio zadovoljstvo što grad može da pomogne sugrađanima oboljelim od dijabetesa od najranije mladosti, budući da je rebalansom budžeta za ovu godinu predviđeno 80.000 KM za nabavku ovih mjerača.

Predsjednik Udruženja dijabetičara Prijedor Svetlana Čeko rekla je da se pomoću tog senzora nivo šećera u krvi mjeri kontinuirano 24 sata bez uboda.

"Dijete je riješeno boli i jednostavno se putem telefona prati nivo šećera u krvi, a roditelj posredstvom aplikacije može pratiti te vrijednosti dok je dijete u školi", pojasnila je Čeko.

Roditelji treba da napišu zahtjev, prilože potrebnu medicinsku dokumentaciju i dostave Udruženju koje će dalje kontaktirati Gradsku upravu radi realizacije uplate.

"Broj djece se mijenja i biće dostupan putem Centra za socijalni rad, a cijena jednog senzora je 60 evra i traje 14 dana, tako da su mjesečno potrebna dva senzora koja se nabavljaju u inostranstvu", rekla je Čeko. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana