Za kraj školske godine: Mozzart donirao lektiru OŠ Sveti Sava Lopare

GS
Za kraj školske godine: Mozzart donirao lektiru OŠ Sveti Sava Lopare

Počeo je školski raspust kojem su se obradovali brojni đaci širom Republike Srpske.

- Naša opština spada u manje razvijene, pa nam je ova donacija velika pomoć. Biblioteke u područnim odjeljenjima naše škole bile su veoma oskudne, a većinu knjiga donirali su roditelji učenika. Međutim, ova donacija iz Mozzarta značajno je obogatila bibliotečki fond. U pitanju je zaista veliki broj knjiga, pa se od srca zahvaljujem Mozzartu što su učinili jedno dobro djelo za naše đake, školu i opštinu - kaže Dragan Lukić, direktor Osnovne škole Sveti Sava Lopare. 

U Osnovnoj školi Sveti Sava u Loparama posebno su srećni jer im je stigao vrijedan poklon.

Povodom završetka školske godine, ali i proslave 100. rođendana škole, kompanija Mozzart donirala im je više od 150 knjiga za lektiru.

 

Osnovna škola Sveti Sava će u septembru organizovati proslavu 100. rođendana. Ova stoljetka druga je po starosti u opštini Lopare, a objekat u kojem se nalaze koriste oko pola vijeka.

Imaju 327 učenika od prvog do devetog razreda u centralnoj školi i šest područnih odjeljenja u selima u srcu Majevice.

Kao i u drugim manjim sredinama, kažu, primjećuju sve manji broj upisanih đaka iz godine u godinu. Tako su prošle godine upisali 40, a ove 23 prvačića.

 

Ipak, i dalje su najveća škola u Loparama koju pohađaju brojni mališani iz sela širom Majevice. 

Knjige koje su im stigle iz Mozzarta čitaće đaci na svih sedam lokacija škole. Naime, jednom mjesečno iz centralne u područne škole šalju knjige za lektiru koje su potrebne đacima, a najdalja se nalazi 12 kilometara od centralne. 

Na taj način svi učenici će moći preko raspusta da pročitaju lektiru, na čemu se rukovodstvo ove škole veoma zahvaljuje donatoru.
 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana