Za godinu radari ulovili više od 35 hiljada prekoračenje brzine

Srna
Foto: Ilustracija

TREBINjE- Policijska uprava Trebinje zabilježila je u 2023. godini stacionarnim radarskim sistemima na području istočne Hercegovine 35.441 prekršaj, rekao je načelnik Sektora policije ove uprave Miodrag Janković.

Prema njegovim riječima, najviše prekršaja bilo je na Tvrdoškom putu u Ljubinju - 9.083 prekršaja, Nikšićkom putu u Trebinju 6.144, trebinjskom Geljevom mostu 4.141 prekršaj, u Ulici srpske vojske u Bileći 3.187 prekršaja, Ulici Rada Radovića u Nevesinju 2.979 prekršaja, u mjestu Crnoglav u Gacku 936 prekršaja i 8.971 prekršaj u mjestu Prevorac u Berkovićima.

Janković je na konferenciji za novinare na kojoj su predstavljeni rezultati rada Uprave za april istakao da su u prvom kvartalu stacionarnim radarom zabilježena 4.694 prekršaja.

Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa ocijenio je stanje bezbjednosti zadovoljavajućim u aprilu, s obzirom na to da je broj narušavanja javnog reda i mira bio na istom nivou kao u ovom periodu prošle godine, a nije bilo saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim licima.

On je naveo da počinje turistička sezona i maturske svečanosti, a u Trebinju se gradi i kružni tok koji usložnjava situaciju u saobraćaju za turiste, te uputio apel građanima da poštuju zakonske propise i signalizaciju u saobraćaju.

Načelnik Sektora policije Policijske uprave Trebinje Miodrag Janković rekao je da se u aprilu dogodila 31 saobraćajna nezgoda, što je više za pet u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Ljubomir Supić rekao je da je u aprilu zabilježeno 14 krivičnih djela, što je manje za 36,4 odsto u odnosu na uporedni period.

"Koeficijent ukupne rasvijetljenosti iznosi 100 odsto", rekao je Supić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana