Vukelić: Samo školovana policija može biti garant našeg opstanka

Srna
Vukelić: Samo školovana policija može biti garant našeg opstanka

BANjALUKA- Načelnik Policijske uprave Banjaluka Đurica Vukelić pozvao je danas srednjoškolce u ovom gradu da u što većem broju konkurišu za Srednju školu unutrašnjih poslova jer samo jaka, organizovana i školovana policija može biti garant daljeg opstanka na ovim prostorima.

Vukelić je istakao da su predstavnici Uprave za policijsku obuku i Policijske uprave Banjaluka srednjoškolcima predstavili materijalno-tehnička sredstva, ljudstvo, te vježbu koja oslikava šta je to posao policije i koliko je društveno odgovoran.

"Cilj je da što više mladih zainteresujemo za Srednju školu unutrašnjih poslova, koja će im pružiti iscrpnije lekcije i omogućava im da izrastu u odgovorne ljude koji obavljaju častan i pošten posao, kao što je posao policajca", izjavio je Vukelić novinarima.

On je pozvao zainteresovane srednjoškolce da konkurišu za prijem u Srednju školu unutrašnjih poslova, te daju svoj doprinos izgradnji i i daljoj nadogradnji Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske.

Službenik Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banjaluka Radiša Stokanić, koji je 1998. godine završio Srednju školu MUP-a, pozvao je mlade koji pokazuju interesovanje za ovim poslom da upišu ovu školu, u kojoj se, kako je istakao, stiču znanje, ali i velika prijateljstva i poznanstva.

Vlada Republike Srpske donijela 30. marta Odluku o osnivanju Javne ustanove Srednje škole unutrašnjih poslova, a u školskoj 2023/24. godini ova škola vršiće prepis učenika iz drugih razreda srednjih škola u treći razred Srednje škole unutrašnjih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana