Vujić: Invictus ne preuzima ugovore Prointera

GS
Foto: Kapital

BANjALUKA- Direktor Invictus Technology Group Bojan Vujić rekao je da kompanija neće preuzeti ni jedan ugovor koji je imao Prointer.

Dalji modeli saradnje se još uvije razmatraju, kaže on.

"Prema informacijama koje su sada dostupne, sigurno je da će pet ili šest ugovora biti raskinuto zato što mi ne možemo da obezbijedimo bankarske garancije da bi bili realizovani projekti“, rekao je Vujić na konferenciji za medije.

Dodaje da je teško reći u ovom momentu kakva će biti sudbina svih ostalih ugovora, ali, napominje, da će Invictus pokušati da pronađe model kako da sačuva te ugovore.

"Ništa nije prebačeno, ni jedan ugovor, ništa nije urađeno mimo zakona“, kaže Vujić.

Ističe da je Upravi bilo najvažnije, u ovom momentu, da sačuva radnike.

"U narednom periodu vidjećemo šta je moguće po pitanju nastavka poslovanja ali već je jasno da će neki ugvoori biti raskinuti“, rekao je Vujić.

Na pitanje novinara očekuje li da se i Invictus, ali i on sam, nađu na listi sankcionisanih, Vujić kaže da ne vidi razlog za takvo nešto.

"Zašto bi naša kompanija bila pod sankcijama? Ja sam čovjek koji je oko 25 godina radio u IT industriji. Bio sam i u ovoj i u drugim kompanijama na rukovodećim pozicija. Ako se ja neću baviti IT industrijom, čime bih tačno trebao da se bavim? Šta ja, i sve moje kolege, radimo da nije ispravno da bismo došli na neku listu? Logično da će čovjek iz IT industrije otvoriti IT firmu, neću pekaru ili nešto drugo jer ja to ne znam da radim. Valjda imam pravo da nastavim raditi ono što znam“, kaže Vujić.

Vujić dodaje da je kompanija trenutno u fazi otvaranja računa i ističe da ne vidi zbog čega bi tu bilo nekih problema.

Odgovarajući na pitanje ko sada održava sistema za koje je bio zadužen Prointer, direktor Invictusa kaže da će sve ono što je održavao Prointer nastaviti da održavaju ljudi koji su to radili i do sada.

Ističe da, bez obzira kakva situacija bude, oni neće dozvoliti da bilo koji klijent bude ugrožen.

"Sve što je funkcionisalo nastaviće da funkcioniše“, dodao je Vujić.

Vujić kaže da kompanija ima pravo da se bori za opstanak i projekte, kao i njihova konkurencija.

"Vidjećemo za šta ćemo uspjeti da se izborimo. Očekujem sada jaču konkurenciju nego što je bilo do sada“, dodao je Vujić.

UNA TV nije bila održiv projekat'

Direktor Invictus Technology Group Bojan Vujić rekao je danas da je UNA TV imala priličan minus u poslovanju.

"Taj minus je bio oko osam miliona KM“, rekao je Vujić.

Kako kaže, osnovati televiziju, i lokalnu, a posebno regionalnu kakav projekte je bila UNA TV, je veoma finansijski zahtjevno.

"UNA je ovo godine bila na prekretnici kada je trebala da postane samoodrživ projekat. S obzirom na sve što se desilo, to više nije bilo moguće“, dodao je.

Kaže da je UNA finansirana iz poslovanja ostalih kompanija u okviru grupacije.

"Sav profit je išao u finansiranje novih projekata i jedan od njih je bila i UNA TV“, dodao je on.

Ističe da je odluku o gašenju UNE donio njen menadžment.

"Menadžment Televizije je procijenio da UNA ovakva, u ovom obliku, više nije održiva. Ne postoji mogućnost da se u bliskoj budućnosti nađu adekvatna sredstva ili klijenti da ona postane održiv model poslovanja“, rekao je Vujić.

Vujić je dodao da mu je žao što je UNA ugašena te da je posao izgubilo 80 ljudi.

"Puno je tu svega uloženo, ne samo novca“, dodaje.

UNA Srbija nastavlja sa radom, a Vujić kaže da ona nikada nije ni bili na OFAK-ovoj listi sankcionisanih.

"Ona je nastavila da funkcioniše zato što su uspjeli da obezbijede neke ugovore tako da im to daje sigurnost da nastave poslovanje“, zaključio je Vujić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana