Vrijedni pokloni za djecu sa posebnim potrebama

Srna
Vrijedni pokloni za djecu sa posebnim potrebama

ŠAMAC - Članove Udruženja građana za pomoć licima sa posebnim potrebama u Šamcu danas su posjetili dobrotvori iz Šamca Nikola i Ruška Pejić i donirali djeci ruksake, torbe, prostirke za piknik, kape.

Predsjednik Udruženja Tanja Ninković rekla je Srni da su Pejići obećali i drugu vrstu pomoći i dodala da se uvijek mogu obratiti kada im nešto zatreba.

Ona je naglasila da su danas imali i jednu kulinarsku radionicu sa djecom, gdje su pravili krofnice i bakin kolač po receptima baka, a djeca ukrašavala krofnice po svom ukusu i počastili goste.

Ninkovićeva kaže da planiraju da u Dnevni centar gdje djeca borave, a koji se nalazi u okviru Centra za socijalni rad dovedu pekara kako bi djecu naučio kako se mijesi hljeb.

"Od septembra ponovo planiramo logopedske radionice, dovođenje psihologa koji bi radio sa djecom. U septembru ćemo proslaviti i 20 godina postojanja pa ćemo nešto zajedno sa djecom spremiti, a nakon toga počinjemo sa izradom čestitki i ukrasa koje ćemo prodavati na tradicionalnoj šamačkoj manifestaciji `Zimska čarolija na Ušću`", kaže Ninkovićeva.

Ona je napomenula da planiraju odvesti djecu ovih dana na jednodnevni izlet s obzirom da je sada ljetno zatišje.

Opština Šamac u budžetu u posljednjih pet godina ima godišnji grant za ovo udruženje u visini od 4.800 KM.

U Dnevnom centru boravi 15 djece koji su aktivni, a na šamačkom području ima ih 55.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana