Vrijedna donacija grada Prijedora srednjoj i osnovnoj školi u Drvaru

Srna
Foto: srna

DRVAR- Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor boravio je danas u Drvaru gdje je posjetio osnovnu i srednju školu i uručio im donaciju ukupne vrijednosti oko 22.000 KM.

Javor je rekao novinarima da je osnovnoj školi u Drvaru donirana pomoć za nabavku informatičke opreme, a srednjoj školi novčana pomoć za 184 učenika.

On je istakao da donacija predstavlja mali znak pažnje za Drvarčane koji su se vratili na svoja ognjišta. "Moji korijeni su iz Drvara i danas sam posebno srećan što sam posjetio ovu povratničku opštinu i ovaj hrabri narod", rekao je Javor.

Načelnik opštine Drvar Dušica Runić rekla je novinarima da je današnja donacija veoma značajna jer dokazuje da su Republika Srpska i Srbija uz Drvar.

"Ko god je odlučio da se vrati, on je zaista hrabar. Nama je od velike važnosti pomoć, kako finansijska, tako i moralna", istakla je Runićeva. Bojana Škrbić Šobot, profesor u srednjoj školi u Drvaru, rekla je da tu obrazovnu ustanovu pohađaju ukupno 184 učenika, od kojih je 30 iz Bosanskog Grahova.

"Novčana pomoć našim učenicima je od velike pomoći s obzirom na to da se bliže mature i maturske ekskurzije", navela je ona. Osnovnu školu u Drvaru pohađa 316 učenika, a srednju ukupno 184 đaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana