Vozači oprez: Povećana opasnost od odrona

SRNA
Vozači oprez: Povećana opasnost od odrona

BANjALUKA- Zbog mjestimično mokrih ili vlažnih kolovoza u zapadnim dijelovima Republike Srpske i Federacije BiH, kao i povećane opasnosti od odrona, neophodna je maksimalno oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Na dionici magistralnog puta Brodar - granica Republike Srpske i Srbije /Rudo/ u tunelu Trgovišta izmijenjen je režim saobraćaja zbog radova na postavljanju rasvjete.

Na Mostu kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putu Brodar-Rudo zabranjen je saobraćaj za vozila ukupne mase veće od 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na sat.

Na putu Brod na Drini - Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na magistralnom putu Gacko-Tjentište, u mjestu Sastavci, zbog radova, saobraćaj se od 7.00 do 17.00 časova odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, uz moguće kratkotrajne zastoje.

Zbog bušačko-minerskih radova, vršiće se povremene obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Ljubogošta-Sumbulovac-Podromanija, na lokalitetu kamenoloma "Rogoušići".

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje - Miljevina saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na dionicama magistralnog puta Johovac-Rudanka i Rudanka-Doboj i na dionici regionalnog puta Razboj-Rudanka, zbog radova, izmijenjen je režim saobraćaja.

Na regionalnom putu Razboj-Rudanka, na prevoju Ljeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Na magistralnom putu Gradiška - Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog opasnosti od pojave klizišta, na regionalnom putu Stari Ugljevik - Glavičice zabranjen je saobraćaj za sva vozila. Putnička vozila preusmjeravaju se preko lokalnog puta Modran - Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje - Donja Trnova - Glavičice - Mezgraja.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina - Gornja Vijaka.

Na putu Mačkovac-Piperi zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna vozila zbog oštećenja mosta u Mačkovcu.

Zbog oštećenja kolovoza na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na putu Polje-Podnovlje.

U FBiH radovi su u toku na magistralnim putevima Vitez-Travnik, Kladanj-Vlasenica, Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje, Tomsilavgrad-Šuica, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje.

Na graničnim prelazima Izačić i Velika Kladuša pojačan je saobraćaj na izlazu iz BiH.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Do kraja avgusta za međunarodni putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac na putu Gacko-Nikšić.

Na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila teža od pet tona najveće dozvoljene mase, te se preusmjeravaju na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti granični prelaz Šepak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana