Vozači, oprez: Od 1. avgusta obrada prekršaja snimljenih nadzornim kamerama

GS
Foto: RTRS

BANjALUKA- Zbog uočenog velikog broja prekršaja, od 1. avgusta 2024. godine odlučeno je da se vrši obrada prekršaja koji su evidentirani nadzornim sistemom koji pokriva PU Banjaluka, istakao je policijski službenik i inspektor za bezbjednost saobraćaja PU Banjaluka Tihomir Tadić.

- Nakon preventivnih kampanja koje provodimo, uočeno je da stanje bezbjednosti nije na zadovoljavajućem nivou, tako da smo u proteklom mjesecu imali šest samostalnih akcija kontrole saobraćaja - kontrola brzine, kretanja motornih vozila, kontrola vozača koji upravljaju pod dejstvom alkohola. Pored svega toga na području grada Banjaluka u proteklom mjesecu dogodilo se 329 saobraćajnih nezgoda, od kojih je jedno lice poginulo, pet je teže povrijeđeno, a 51 lice zadobilo lakše tjelesne povrede - istakao je Tadić.

Tadić je dodao da će prioriteti pri obradi prekršaja biće najteži prekršaji iz obalsti bezbjednosti saobraćaja, piše RTRS.

- Kao što su prolazak kroz crveno svjetlo, nasilnička vožnja, preticanje kolone vozila, nepropuštanje pješaka, kao i ostali prekršaji koji budu uočeni prilikom obrade - dodao je Tadić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana