Vojvođanski fond organizuje treći po redu Sajam zavičaja u Novom Sadu: Svaki štand djelić zavičaja

M. L.
Vojvođanski fond organizuje treći po redu Sajam zavičaja u Novom Sadu: Svaki štand djelić zavičaja

BANjALUKA, NOVI SAD - Povezivanje i unapređenje saradnje institucija, organizacija i zavičajnih udruženja iz Srbije i regiona u oblasti privrede, turizma i kulture cilj je trećeg po redu Sajma zavičaja koji će za vikend u Novom Sadu okupiti više od 100 izlagača.

Sajam “Zavičaj kroz privredu, turizam i kulturu” organizuje vojvođanski Fond za izbjegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu.

Izlagači će u novosadskoj hali “Master” u nedjelju od osam do 20 časova prezentovati svoj rad i zavičaj i to će biti dobra prilika za susrete predstavnika organizacija i institucija iz Srbije sa organizacijama Srba iz cijelog regiona.

Direktor fonda Duško Ćutilo rekao je za “Glas Srpske” da je ova manifestacija pokrenuta 2019. godine s ciljem očuvanja i njegovanja bogate kulturne baštine srpskog naroda, kroz očuvanje i promociju tradicije, običaja, jezika i kulture.

- Na sajmu će se predstaviti izlagači iz Srbije, Republike Srpske, FBiH, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Rumunije i Severne Makedonije. Ovo je prilika i da se kroz bogat kulturno-umetnički program neguje bogata kulturna baština srpskog naroda. Svaki štand predstavlja sve ono što simbolizuje i krasi zavičaj svakoga od nas, od izdavačkih dela, starih predmeta, narodne nošnje do bogate gastronomske ponude - rekao je Ćutilo.

Dodao je da će na sajmu nastupiti kulturno-umjetnička društva iz Srbije i regiona, zavičajne pjevačke grupe, guslari, diplari i solo pjevači.

- Posetiocima pripremamo bogat program, a ulaz na sajam je besplatan. Osim toga i troškove izložbenog prostora snosi fond - istakao je Ćutilo i dodao da očekuje i predstavnike institucija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana