Voda ušla u nekoliko podruma, odvijanje saobraćaja otežano

Srna
Voda ušla u nekoliko podruma, odvijanje saobraćaja otežano

TREBINjE - Obilne padavine zahvatile su danas Trebinje, voda je ušla u nekoliko podruma, a otežano je i odvijanje saobraćaja, rečeno je u gradskom Štabu za vanredne situacije.

Načelnik Štaba Stevan Bekan rekao je da je u Trebinju od 11.00 do 17.00 časova u palo 106,8 litara kiše po metru kvadratnom, što je izuzetno velika količina padavina u takom kratkom periodu, ali da je šteta od nevremena minimalna.

Do sada je na broj 121 zaprimljeno osam zahtijeva građana, a iz Gradske uprave pozvali su na oprez i da u slučaju bilo kakve potrebe sugrađani pozovu ovaj besplatan broj.

"Sve nadležne službe pravovremeno su reagovale, čime su posljedice nevremena svedene na minimum, posebno u gradovima u okruženju", rekao je Bekan.

On je naveo da su pravovremeno i po najvećem nevremenu reagovali zaposleni u trebinjskim preduzećima "Komunalno", "Vodovod", "Ekologija i bezbjednost", pripadnici trebinjske vatrogasne jedinice.

Bekan je ukazao na to i da je u smanjenju posljedica od nevremena doprinijelo i to što su preventivno očišćeni oborinski kanali i sistem oborinske odvodnje, prenosi Srna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana