Voda prijeti kućama u selu Fojnica, otežan saobraćaj na magistralnom putu Gacko-Foča VIDEO/FOTO

M.V/Srna
Voda prijeti kućama u selu Fojnica, otežan saobraćaj na magistralnom putu Gacko-Foča VIDEO/FOTO

Gacko - Najavljene velike padavine već su zadale probleme u istočnoj Hercegovini, a večeres je najteže na području opštine Gacko.

Magistralnim putem Gacko - Foča između dva tunela na Čemernu saobraćaj se odvija otežano. Drveće i zemlja su presekli pomenutu dionicu usljed obilne kiše, a vozilo Hercegovina puteva je na terenu, kako bi otklonilo problem.

Pune ruke posla već imaju i pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Gacko.

- Vatrogasci su trenutno na intervenciji u selu Fojnica kod Gacka, gdje od visokog vodostaja rijeke Đerope brane dvije kuće.

Đeropa je dostigla kritičnu tačku izlivanja i ako padavine nastave ovim intezitetom, situacija će biti jako neizvjena - kazali su iz Vatrogasne jedinice Gacko.

 - U selu Fojnica kod Gacka voda prijeti da poplavi dvije kuće i u toku je evakuacija ugroženih, a zbog odrona i oborenog stabla je otežan saoobraćaj magistralnim putem Gacko-Foča, potvrđeno je Srni u nadležnim službama.

Komandir gatačkih vatrogasaca Aleksa Vučković rekao je Srni da su usljed visokog vodostaja rijeke Đerope u opasnosti od poplave dva stambena objekta u selu Fojnica.

“Voda još nije poplavila kuće, ali iz predostrožnosti vatrogasci evakuišu ugrožene stanovnike”, rekao je Vučković.


Napomenuli su da je usljed kiše došlo do odrona i na još nekim putevima u Hercegovini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana