Vlasenica: Potpisani ugovori o stipendiranju 23 studenta

Srna
Foto: Vlasenica24.info/

VLASENICA - Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević potpisao je ugovore o stipendiranju sa 23 studenata, a jedna od novina je povećana stipendija na 150 KM za one koji pohađaju studijski program Šumarstvo u ovom mjestu.

Šef kabineta načelnika opštine Danijela Damljanović rekla je novinarima da su potpisani ugovori sa studentima koji imaju prosjek ocjena 8,5, koji su slabog imovnog stanja, đecom ratnih vojnih invalida i civilnih žrtava rata, sa četiri studenta drugog ciklusa master studija i studentima studijskog programa Šumarstvo.

Opština Vlasenica sada ukupno stipendira 138 studenata i učenika. Visina stipendija je po 100 KM, a za studente šumarstva će biti povećana na 150 KM.

U narednom periodu biće potpisani ugovori i sa deset gimnazijalaca, te osmoro učenika generacije iz osnovne i srednje škole.

Kraljević je naveo da će od ove godine akcenat staviti na studente Šumarstva, kojima će biti povećana stipendija, jer žele da što veći broj ljudi ostane na tom prostoru.

On je rekao da je njegov cilj otvaranje novih radnih mjesta i zapošljavanje, te je pozvao mlade da se vrate u Vlasenicu, da tu rade i grade.

Nemanja Gazija sa Sokoca, student prve godine Šumarskog fakulteta u Vlasenici, rekao je da po završetku studija planira da upiše master i da ostane u svojoj opštini.

Marija Pejanović iz Vlasenice, student prve godine Medicinskog fakulteta u foči, kaže da će joj stipendija dobro doći da popravi budžet jer roditelji imaju još jednog studenta.

Petar Ilić iz Vlasenice, student master studija Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu, kaže da mu je primarna želja da zasnuje porodicu u Vlasenici i da se na pravi način oduži opštini za pomoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana