Vlada Srpske utvrdila Prijedlog zakona o Gradu Prnjavor

GS
Foto: Rtrs

Vlada Republike Srpske utvrdila je, na današnjoj sjednici, po hitnom postupku Prijedlog zakona o Gradu Prnjavor i Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske. Navedeni zakoni će se naći pred poslanicima na narednoj sjednici Narodne Skupštine Republike Srpske.

Trenutno u Republici Srpskoj deset jedinica lokalne samouprave ima status grada, pa bi, usvajanjem Prijedloga ovih zakona, Republika Srpska dobila 11. grad, saopšteno je iz Vlade Srpske.

Vlada Republike Srpske utvrdila je i Prijedlog zakona o posebnom registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, po hitnom postupku.

Ovom zakonom, uređuje se poseban Registar lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, propisuje se koja lica i koji lični podaci pravosnažno osuđenih lica se upisuju u Registar, nadležni organ za vođenje Registra, te način čuvanja i davanja na korištenje podataka iz Registra.

U odnosu na važeći zakon, predloženim rješenjima se predviđa upis u Registar šireg kruga lica pravosnažno osuđenih za krivična djela protiv polnog integriteta izvršena na štetu djece i maloljetnih lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana