Vlada Srpske uplatila dva miliona KM za nastavak ruralnog razvoja Semberije

Srna
Vlada Srpske uplatila dva miliona KM za nastavak ruralnog razvoja Semberije

BIJELjINA - Vlada Republike Srpske uplatila je dva miliona KM Agrarnom fondu Bijeljine za nastavak projekata ruralnog razvoja Semberije, saopšteno je iz ovog fonda.

Na osnovu dogovora sa najvišim predstavnicima vlasti Republike Srpske, sredstva je uplatilo Ministarstvo finansija - Kompenzacioni fond.

U saopštenju se podsjeća da je Agrarni fond već uspješno realizovao tri miliona KM za projekte ruralnog razvoja u Bijeljini, asfaltirano je 58 puteva i izgrađeno 407 novih sijaličnih mjesta sa savremenim LED sijalicama.

Na sjednici Nadzornog odbora Agrarnog fonda Bijeljina 24. februara usvojena je odluka o korištenju sredstava Kompenzacionog fonda kojom se Skupštini grada predlaže da se 1,9 miliona KM iskoristi za asfaltiranje makadamskih puteva i 100.000 KM za izgradnju novih sijaličnih mjesta za javnu rasvjetu.

Iz ovog fonda navode da je za raspisivanje tendera i implementaciju sredstava potrebno još da Skupština grada usvoji ovaj prijedlog.

"Održavanje sjednica Skupštine grada u potpunoj je blokadi isključivom krivicom gradonačelnika Ljubiše Petrovića, koji u ovoj godini nije uputio nijedan materijal Skupštini, čime na perfidan način nastavlja sa opstrukcijama i blokadama donošenja odluka od životnog značaja za građane Semberije", ističu iz Agrarnog fonda.

Kako se navodi, to uključuje i odluku koja bi omogućila Agrarnom fondu Bijeljine da realizuje drugi krug projekta ruralnog razvoja Semberije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana