Vlada Srpske donirala brašno vlaseničkom Crvenom krstu

Srna

VLASENICA - Vlada Republike Srpske donirala je dvije tone i 50 kilograma brašna Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta u Vlasenici, koje će omogućiti lakše funkcionisanje Narodne kuhinje jer je zima težak period za korisnike ove ustanove, rekla je sekretar Crvenog krsta Milena Neđić.

Ona je rekla da su tokom ove godine imali odličnu saradnju sa Vladom Republike Srpske, te da se nada da će ona biti nastavljena i u 2023. godini.

- Zahvalna sam Vladi Srpske za podršku i razumijevanje, bez njihove pomoći ne bismo uspijeli da funkcionišemo, kao i našoj lokalnoj zajednici koja mjesečno izdvaja oko 1.600 KM iz budžeta da zajedno možemo našim korisnicima možemo obezbijediti potrebnu količinu hrane - navela je Neđićeva.

Ona je dodala da su dio brašna koje je donacija Vlade Republike Srpske predali u lokalnu pekaru sa kojom već duže sarađuju i od koje uzimaju hljeb, a dio ostavili za pripremu hrane u kuhinji.

Neđićeva je rekla da korisnici Narodne kuhinje svakog dana dobiju topli obrok, a da suvi obrok imaju tokom vikenda, te da je mnogo onih koji žive sami, bolesni i da im obrok na kućnu adresu dostavlja kuvarica Danijela Klještan.

Neđićeva je podsjetila da su u toku ove godine od Vlade Republike Srpske dobili kontingent od dvije tone i 75 kilograma brašna za rad Narodne kuhinje, kao i namirnice koje koriste svakodnevno u kuhinji, ulje, šećer, konzerve.

- Moram reći da smo ranije dobili i sedam tona brašna koje smo podijelili socijalno ugroženim domaćinstvima što im je pomoglo da prebrode težak period - dodala je Neđićeva.

Ona je rekla da je Vlada Republike Srpske, povodom vaskršnjih praznika, ove godine svim javnim kuhinjama uplatila jednokratnu novčanu pomoć, a vlasenička Narodna kuhinja dobila je dva puta po 5.000 KM koje su iskoristili za kupovinu namirnica.

Neđićeva je rekla da će povodom novogodišnjih praznika sutra biti podijeljeni poklon paketići za 32 djece iz višečlanih porodica i onih čija je materijalna situacija teška. Zabava će biti upriličena u igraonici “Maksi” od 11 časova, a paketiće je kao i prošle godine obezbijedio lokalni moto - klub “Ortodoks”.

Narodna kuhinja u Vlasenici djeluje u okviru Crvenog krsta, a svakoga dana posjeti je oko 40 korisnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana