Vlada RS dala 357.000 KM pomoći javnim kuhinjama

Srna
Vlada RS dala 357.000 KM pomoći javnim kuhinjama

BANjALUKA - Vlada Republike Srpske danas je povodom predstojećih vaskršnjih praznika uplatila jednokratnu pomoć od 357.000 KM svim javnim kuhinjama u Srpskoj.

Na osnovu zaključka Vlade, pomoć je uplaćena za svih 15 javnih kuhinja koje djeluju u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Ova pomoć uplaćena je za lokalne organizacije Crvenog krsta Banjaluka, Bijeljina, Vlasenica, Teslić, Doboj (Crveni krst Republike Srpske, Udruženje građana "Emaus"), Trebinje Eparhija Zahumsko-hercegovačka, Crveni krst Bileća, Udruženje građana "Mozaik prijateljstva" Banjaluka.

Pomoć je uplaćena i za udruženja građana "Optimisti" i "Hljeb života" Prijedor, "Merhamet" Banjaluka, Kozarska Dubica i Novi Grad, "Iskra" Novi Grad, te Udruženje građana "Emaus" Srebrenica/Bratunac i Zvornik.

Osim redovnih sredstva koje se obezbjeđuju za rad javnih kuhinja, Vlada Republike Srpske je u februaru dodatno obezbjedila 318.000 KM za humanitarna udruženja i socijalno ugrožena lica, u okviru pomoći za rad javnih kuhinja i nabavku prehrambeno-higijenskih paketa, dodaje se u saopštenju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana