Upaljen narandžasti meteoalarm zbog jakog vjetra

Srna
Upaljen narandžasti meteoalarm zbog jakog vjetra

BANjALUKA -Narandžasti meteoalarm upaljen je danas za područje Foče, Trebinja i Livna zbog vjetra udara i 80 kilometara na čas.

Na području Foče i Trebinja očekuje se mjestimično pojačan vjetar s udarima od 60 do 80 kilometara na čas, a upozorenje je na snazi do 17.00 časova, objavljeno je na sajtu Meteoalarma.

U regiji Livna očekuje sjeverni vjetar snage od 60 do 75 kilometara na čas, a upozorenje je na snazi do 15.00 časova.

Žuti meteoalarm danas je na snazi do 15.00 časova na području Mostara gdje se očekuju udari sjevernog vjetra jačine 40 do 55 kilometara na čas.

U regijama Sarajeva i Tuzle očekuje se sjeverac snage 40 do 50 kilometara na čas, a žuti meteoalarm na snazi je do 12.00 časova.

Na području Višegrada prognoziran je mjestimično pojačan vjetar s udarima većim od 40 kilometara na čas, posebno u planinskom dijelu gdje može biti i olujni jačine do 65 kilometara na čas. Upozorenje je na snazi do 13.00 časova.

Narandžasti meteoalarm upozorava na opasne vremenske prilike, a žuti na potencijalno opasno vrijeme.U Republici Srpskoj i FBiH danas se očekuje suvo i vjetrovito vrijeme uz sunčane intervale.

Na krajnjem istoku biće pretežno oblačno, a postojaće i mogućnost za slabe padavine, dok se u ostalim krajevima očekuje suvo i vjetrovito uz sunčane intervale, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren sjeverozapadni vjetar, a zapadni u sjeverenim krajevima. Jaka bura očekuje se u Hercegovini, dok će na planinama duvati jak sjeverni vjetar, ponegdje olujne snage. Uveče će početi da slabi.

Dnevna temperatura vazduha od tri do devet, u višim predjelima od minus tri stepena Celzijusova.

U većini krajeva jutros preovladava pretežno oblačno vrijeme, slab snijeg registrovan je ponedgdje u centralnim i istočnim područjima, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najhladnije ovog jutra je na Bjelašnici, gdje je u 7.00 časova izmjereno minus 12 stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha u 7.00 časova u ostalim mjestima: Kalinovik minus četiri, Sokolac minus tri, Gacko minus dva, Mrakovica minus jedan, Drinić i Novi Grad nula, Bileća, Mrkonjić Grad i Srebrenica jedan, Bijeljina, Gradiška, Drvar, Tuzla i Rudo dva, Banjaluka, Višegrad, Doboj, Zenica, Prijedor i Ribnik tri, Srbac pet, a Mostar i Neum šest stepeni Celzijusovih.

Visina snijega na Han Pijesku jutros je 47 centimetara, na Čemernu 46, u Kalinoviku 35, na Sokocu 27, dok je u Gacku, Rudom, Bileći, Foči, Driniću, Višegradu, na Mrakovici, u Mrkonjić Gradu i Srebrenici ispod 10 centimetara.  

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana