Viškoviću i Šeraniću uručena priznanja za doprinos radu klinike u Tiršovoj

Srna
Viškoviću i Šeraniću uručena priznanja za doprinos radu klinike u Tiršovoj

BEOGRAD - Predsjedniku Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću i ministru zdravlja i socijalne zaštite Alenu Šeraniću večeras su u Beogradu uručena priznanja za doprinos radu Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj.

Priznanja Viškoviću i Šeraniću uručena su na svečanosti na kojoj je obilježeno 100 godina postojanja ove zdravstvene ustanove, koja je održana u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Priznanja su dobili i ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar, ambasador Srbije u Saudijskoj Arabiji Muhamed Jusufspahić, kao i prestolonasljednik Aleksandar Karađorđević.

Ova klinika sa najdužom tradicijom u regionu pruža savremene zdravstvene usluge najvišeg nivoa u oblasti pedijatrije i dječije hirurgije, a kao najveći edukativni centar u Srbiji, ujedno je i vodeća ustanova u uvođenju novih tehnologija u ove oblasti.

 Alen Šeranić čestitao je rođendan Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, istakavši da je za 100 godina njenog rada spaseno mnogo dječijih života i mnogo je porodica usrećeno.

-Ministarstvo ima odličnu saradnju sa Klinikom u Tiršovoj, kao i druge zdravstvene ustanove, tako da je to velika dodatna vrijednost našem zdravstvenom sistemu da onda kada mi nismo u mogućnosti da pomognemo djeci imamo Kliniku u Tiršovoj, koja stoji sigurno iza nas - rekao je Šeranić medijima iz Republike Srpske.

Radovan Višković rekao je da se na Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj u Beogradu liječi i veliki broj djece iz Srpske i zahvalio za to što se djeci na ovom mjestu vraća osmijeh na lice.

Višković, koji u Beogradu prisustvuje proslavi 100 godina Univerzitetske dečje klinike, rekao je da je ova ustanova u zdravstvenom sistemu najeminentnija i najbitnija jer brine o zdravlju djece.

-Ovim ljudima velika hvala što našu djecu prihvataju kao i djecu iz Srbije, tako da ni po jednom osnovu mi nismo neke dvije cjeline već smo u suštini jedno - rekao je Višković.

On je rekao da svaki dječiji osmijeh koji izađe iz Univerzitetske dječje klinike u Beogradu jeste ponos za sve.

-Znate šta znači pomoći najmlađima, djeci u teškim trenucima za njihovo zdravlje. To nije samo pomoć djeci, nego i njihovim roditeljima - rekao je Višković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana