Višković: Vlada Srpske vjeruje u uspjeh Sofije Savić

GS
Višković: Vlada Srpske vjeruje u uspjeh Sofije Savić

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas, u Banjaluci, sa Sofijom Savić, učenicom iz Milića, koja je ostvarila izvrsne rezultate na Nacionalnoj-republičkoj geografskoj olimpijadi i na Evropskoj geografskoj olimpijadi, saopšteno je iz Vlade Srpske.

Sofija je osvojila srebrnu medalju na olimpijadi i bronzanu medalju na evropskom takmičenju, kao jedina predstavnica iz Republike Srpske i BiH.

- Sofijini izvanredni uspjesi predstavljaju veliku čast za Republiku Srpsku i pokazali su njen talenat, posvećenost i izuzetno znanje iz geografije. Njeni rezultati su izvor inspiracije za sve mlade ljude koji sanjaju o postizanju velikih dostignuća. Vlada Srpske vjeruje u Sofijin uspjeh i pružićemo sve potrebne resurse i podršku kako bi joj omogućili najbolje pripreme i odlazak na svjetsko takmičenje, koje će se održati u Irskoj sljedeće godine. Sofija Savić je primjer mladog talenta koji ima potencijal da postigne velike rezultate - rekao je Višković.

Uz čestitke, Višković je poklonio Sofiji knjigu "Republika Srpska - Zemlja impresija", kao trajni podsjetnik na njene pobjede na takmičenjima i na značaj koji ima kao ponosna predstavnica Republike Srpske.

Sofija Savić je izrazila zahvalnost premijeru i Vladi Srpske na podršci koju su joj pružili.

Ona je naglasila da je oduševljena što ima podršku institucija i da će dati sve od sebe da ponosno predstavlja Republiku Srpsku na svjetskom takmičenju u Irskoj 2024. godine.

Tokom današnjeg sastanka, Sofija je imala priliku upoznati premijera sa svojim daljim koracima i učenjem iz geografije, dok je premijer upoznao Sofiju sa svojim radnim kabinetom i podijelio sa njom kako izgleda njegov radni dan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana