Višković: Vlada posvećena ravnomjernom razvoju svih lokalnih zajednica

Srna
Višković: Vlada posvećena ravnomjernom razvoju svih lokalnih zajednica

BANjALUKA - Vlada Republike Srpske posvećena je ravnomjernom razvoju svih lokalnih zajednica u Srpskoj što potvrđuje činjenica da nema nijedne koja nije dobila tu pomoć, izjavio je premijer Radovan Višković.

Višković je napomenuo da je za investicije u lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj planirano da se iz budžeta Republike Srpske izdvoji 20 miliona KM.

"Trenutno se nalazimo na 27 miliona KM i još nismo podvukli liniju o tom pitanju, jer je iz lokalnih zajednica u Vladu došlo zahtjeva za investicijama u iznosu od 59 miliona KM", rekao je Višković novinarima u Banjaluci.

On je rekao da se sredstva Vlade ne mogu zloupotrijebiti u bilo koju drugu namjenu, već koristiti isključivo za one projekte koji su odobreni lokalnim zajednicama.

Prema njegovim riječima, Vlada je na zahtjev opštine Teslić odobrila projekat izgradnje kružnog toka u ovoj lokalnoj zajednici u iznosu od 350.000 KM.

On je napomenuo da je Vlada za vrijeme pandemije virusa korona svim lokalnim zajednicama podijelila 30 miliona KM, bez obzira na to iz koje je stranke načelnik opštine ili gradonačelnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana