Višković: Uspješne firme kao “Ekonomik” su potrebne Srpskoj

Srna
Foto: Vlada RS

SREBRENICA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao danas da su u Republici Srpskoj potrebne kompanije kao što je “Ekonomik” iz Srebrenice koja je uspješna i stabilna.

Višković je istakao da mu je drago da je ova firma za manje od četiri godine gotovo za pet puta uvećala broj zaposlenih, a time i proizvodnju.

“Vlada Republike Srpske učestvuje da se sagrade novi proizvodni kapaciteti, da se proizvodnja proširi. Sami smo u određenom vremenu bili kupci vaših proizvoda i time smo sigurno podstakli razvoj i proširenje proizvodnje. Na to sam posebno ponosan”, rekao je Višković novinarima u Srebrenici.

Prema njegovim riječima, ovakve kompanije su potrebne u Republici Srpskoj.

“Mi nismo zajednica koja može da apsorbuje veliki broj radnih mjesta. Nama upravo trebaju kompanije koje imaju 100 do 200 radnih mjesta i da su raspoređene širom Srpske”, istakao je Višković.

On je naglasio da je “Ekonomik” stabilna kompanija, koja ima svoj proizvod i kupce, što je veliki uspjeh i za zaposlene, podsjetivši da je Vlada maksimalno pomagala i da će pomagati, a vlasnik je odgovaran za primanja radnika.

“Prema tome, sigurno je da ćemo skupa sa vlasnikom učiniti sve da i primanja radnika budu bolja, i to činimo širom Srpske, ne samo ovđe u Srebrenici”, rekao je Višković.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, zajedno sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, posjetio je firmu “Ekonomik” i razgovarao sa rukovodstvom i radnicima ovog preduzeća, koje se bavi proizvodnjom kontejnera stambenog, sanitarnog i magacinskog tipa.

Kompanija “Ekonomik” čak 90 odsto proizvodnje izvozi. Kada je riječ o domaćem tržištu, najviše radi za izvođače radova na auto-putevima koji koriste ove kontejnere za smještaj radnika.

Firma je počela da radi 2018. godine sa 25 radnika, a sada ima 100 zaposlenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana