Višković: Smjene u šumskim gazdinstvima koja negativno posluju

GS
Višković: Smjene u šumskim gazdinstvima koja negativno posluju

BANjALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković najavio je da će biti smjena rukovodstva u šumskim gazdinstvima koja budu negativno poslovala.

-Naš cilj je što više dobiti i profita - rekao je Višković novinarima u Banjaluci, prenijela je Srna.

On je dodao da je smijena bilo ranije i da će ih biti i ubuduće.

Šume RS”, kako je „Glas Srpske“ objavio prije desetak dana, formirale su komisiju koja je počela da češlja svih 30 organizacionih dijelova tog javnog preduzeća, a rukovodioci koji ne budu imali opravdan razlog za iskazani gubitak ili manju dobit od očekivane u prošloj godini ostaće bez funkcija.

 „Glas Srpske” je ranije objavio da su „Šume RS” prošlu godinu završile sa dobiti od svega 44.991 marku, te da je devet organizacionih dijelova poslovalo sa gubitkom. Najveći minus iskazao je Centar za sjemensko-rasadničku proizvodnju iz Doboja i to od milion maraka. Na drugom mjestu je Šumsko gazdinstvo „Zelengora” iz Kalinovnika sa gubitkom od 990.000, a na trećem „Čemernica” iz Kneževa, koja je imala minus veći od pola miliona KM.

Direktor „Šuma RS” Slaven Gojković rekao je da su formirali  komisiju koja je počela da češlja poslovne knjige svih organizacionih dijelova, a poseban akcenat biće stavljen na one koji su iskazali gubitak u poslovanju ili manju dobit od očekivane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana