Višković sa učenicima i nastavnicima škola Sveti Sava iz Doboja i Aranđelovca

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković ukazao je na značaj projekta povezivanja osnovnih škola iz Republike Srpske i Srbije radi sticanja novih iskustava, razvijanja dobre prakse i poboljšanja kvaliteta nastave.

Tokom prijema u Banjaluci za nastavnike i učenike osnovnih škola “Sveti Sava” iz Aranđelovca i Doboja, Višković je naglasio da je potrebno ovu praksu podići na viši nivo, što bi značilo i masovniji odziv djece, kao i da je važno da se na ovakav način povežu i ostali gradovi Republike Srpske i Srbije, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Višković je poželio dobrodošlicu nastavnicima i učenicima osnovne škole iz Aranđelovca, a domaćinima iz Doboja izrazio zahvalnost na srdačnom prijemu kolega i učenika iz Srbije u Republiku Srpsku.

Osnovna škola “Sveti Sava” iz Doboja već drugu školsku godinu zaredom realizuje projekat povezivanja osnovnih škola iz Republike Srpske i Srbije radi sticanja novih iskustava, razvijanja dobre prakse i poboljšanja kvaliteta nastave.

 

Direktor Osnovne škole “Sveti Sava” iz Doboja Branka Kondić rekla je da se koncept projekta zasniva na razmjeni znanja i iskustva, koje nastavnici i učenici mogu da iskuse tokom pet dana aktivne nastave i druženja.

Kondićeva je zahvalila premijeru Viškoviću na prijemu i ukazanoj dobrodošlici, istakavši da se ovaj projekat realizuje već drugu godinu, dva puta godišnje.

Nastavnik Osnovne škole “Sveti Sava” iz Aranđelovca Vojin Milosavljević rekao je da je prijem kod predsjednika Vlade Republike Srpske od velikog značaja za sam projekat, kako za roditelje djece i djecu koji su u posjeti Republici Srpskoj, tako i za promociju i unapređenje ovog koncepta i ideje.

Milosavljević je izrazio uvjerenje da ovakav pristup institucija doprinosi jačanju ideje povezivanja osnovnih škola Republike Srpske i Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana