Višković: Policija uliva sigurnost svim građanima Srpske

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA- Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je danas da Policija Srpske svojim profesionalnim djelovanjem i obučenošću uliva sigurnost svim građanima Srpske.

"Ponosni smo što smo u poziciji da osiguramo ljudima koji žive u Republici Srpskoj, bez obzira na naciju i vjeru, bezbjednost, a bezbjednost znači slobodu. Sloboda je nešto što se povezuje sa srpskim narodom i nikada nećemo ništa učiniti da ugrozimo slobodu našeg i drugih naroda", rekao je Višković novinarima nakon obilježavanja 4. aprila - Dana policije Srpske u Centru za obuku u Zalužanima.

On je poručio da će Republika Srpska braniti svoju slobodu ma kako neko to tumačio.

"Kako mi uvažavamo slobodu drugih, tražimo i da se uvažava sloboda srpskog naroda i Republike Srpske", naglasio je Višković.

On je ponovio da je Republika Srpska slobodna, stabilna i spremna da garantuje bezbjednost svim ljudima koji žive u njoj.

Višković je istakao da je Vlada Republike Srpske uvijek ulagala znatna finansijska sredstva u opremanje MUP-a, kao i da je ponosan na Centar za obuku u Zalužanima, kakav nemaju ni puno ekonomski jače zemlje.

"Ponosni smo na to", rekao je Višković i još jednom čestitao Dan policije svim pripadnicima MUP-a Srpske, ministru unutrašnjih poslova Siniši Karanu i direktoru Policije Siniši Kostreševiću, uz želju da u miru i časno obavljaju svoj posao u skladu sa zakonom i Ustavom. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana