Višković: Najgrublje kršenje prava i sloboda novinara Simića

Srna
Višković: Najgrublje kršenje prava i sloboda novinara Simića

BANjALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je zabrana ulaska u Hrvtasku novinaru i predsjedniku Udruženja novinara Republike Srpske Danijelu Simiću najgrublje kršenje njegovih prava i sloboda.

"Bio sam iznenađen kada sam čuo vijest da je Simiću zabranjen ulaz u Hrvatsku i pitam se na koje konvencije, prava i vrijednosti se pozivaju donosioci takve odluke. Međutim, više me brine ćutanje novinara u Republici Srpskoj, kao i brojnih nevladinih organizacija koji se često u javnosti oglašavaju o raznim pitanjima, a ćute o zabrani ulaska kolegi novinaru u jednu od zemalja EU samo zbog novinarskog izvještavanja", rekao je Višković.

On je naveo da, nažalost, to ćutanje mnogo govori i žao mu je "što su pojedini novinari iz Republike Srpske dozvolili sebi da zaćute na ovakvo kršenje slobode i prava na novinarsko tačno i istinito izvještavanje i dovedu pod sumnju svoj kredibilitet u obvljanju novinarskog posla".

"Izgleda, pojedinim novinarima, koji se tako nazivaju, sve je preče od principa transparentnosti, objektivnosti i istinitog izvještavanja. Ćutanjem u slučaju kolege Simića pružaju osnov sumnje da su njihove aktivnosti u vezi sa nekim temama u društvu i pojavama posljedica ispunjavanja obaveza prema pojedinim centrima moći i čestim spinovanjem, a objavljivanjem netačnih, lažnih vijesti pomažu tim centrima na rušenju i diskreditaciji ugleda i časti institucija u Republici Srpskoj", istako je Višković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana