Višković: Medicinski fakultet u Banjaluci ustanova od vitalnog značaja

Srna
Višković: Medicinski fakultet u Banjaluci ustanova od vitalnog značaja

BANjALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je dekanu Ranku Škrbiću 45 godina uspješnog rada i postojanja Medicinskog fakulteta u Banjaluci, ističući da je to jedna od najstarijih i najznačajnijih naučno-obrazovnih visokoškolskih ustanova u Srpskoj - od vitalnog značaja ne samo za razvoj zdravstvenog sistema, nego i društva u cjelini.

-Generacije vrhunskih stručnjaka - ljekara i profesora, koji su ponikli sa Medicinskog fakulteta u Banjaluci, dali su i svakodnevno daju nemjerljiv doprinos unapređenju kvaliteta našeg zdravstva, kao i veliki doprinos sveukupnom napretku medicinske nauke i naučne misli, učešćem u velikom broju naučnih istraživanja i objavljenih naučnih radova u najrelevantnijim evropskim i svjetskim medicinskim publikacijama - rekao je Višković.

On je poželio Medicinskom fakultetu i u narednim decenijama plodan rad, na korist građanima i na ponos društvu i Republici Srpskoj.

-U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, Vama, svim zaposlenim na Fakultetu i studentima, sadašnjim i bivšim, upućujem srdačne i iskrene čestitke povodom velikog i značajnog jubileja, 45 godina uspješnog rada i postojanja Medicinskog fakulteta u Banjaluci - naveo je Višković u čestitki.

Medicinski fakultet osnovan je 17. marta 1978. godine na inicijativu Univerziteta u Banjaluci, s ciljem obrazovanja stručnjaka doktora medicine. Prvo predavanje održano je 15. novembra 1978. godine.

Osim integrisanih studijskih programa - medicina, dentalna medicina i farmacija, licencirani su i novi studijski programi zdravstvenog usmjerenja - babištvo, fizioterapija, radiološka tehnologija, sestrinstvo, sanitarno inženjerstvo i medicinsko laboratorijska dijagnostika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana