Višković: „Glas Srpske” izgradio ugled profesionalne i prepoznatljive medijske kuće

GS
Višković: „Glas Srpske” izgradio ugled profesionalne i prepoznatljive medijske kuće

BANjALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković u čestitki povodom obilježavanja 80 godina od osnivanja “Glas Srpske” naglasio je da je ovaj dnevni list izgradio ugled profesionalne i prepoznatljive medijske kuće.

- Povodom obilježavanja velikog jubileja, 80 godina od osnivanja dnevnog lista „Glas Srpske“, u ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, vama, cjelokupnoj redakciji i svim zaposlenima, upućujem iskrene čestitke - naveo je Višković u čestitki generalnom direktoru “Glasa Srpske” Borisu Dmitrašinoviću.

On je dodao da je kao najstariji dnevni list u Republici Srpskoj i BiH, koji je ponikao u najtežim vremenima Drugog svjetskog rata, “Glas Srpske” u proteklih osam decenija bio i ostao autentičan i pouzdan svjedok svih istorijskih promjena i društevnih kretanja na ovim prostorima, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

- Bivajući svjedokom epohe i pišući jasno i objektivno o svim najvažnijim događajima u našem društvu, „Glas Srpske“ izgradio je ugled profesionalne i prepoznatljive medijske kuće, te je danas jedan od najrespektabilnijih dnevnih listova. Želim da „Glas Srpske“ proslavi još mnogo velikih jubileja, te da nastavi da unapređuje visoke standarde novinarske profesije koje je dostigao u proteklom vremenu - naglasio je Višković.

Prvi broj “Glasa” štampan je 31. jula 1943. godine u Župici kod Prekaje, nadomak Drvara. U dugoj istoriji promijenio je nekoliko gradova u kojima mu je bilo sjedište redakcije i više imena.

Pod imenom “Glas Srpske” izlazi od 5. maja 2003. godine, a privatizovan je 2008, kada je njegov većinski vlasnik postala kompanija “Nezavisne novine”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana