Višković čestitao "Glasu Srpske" 81. godinu postojanja: Čuvar istine i objektivnosti!

Srna
Višković čestitao "Glasu Srpske" 81. godinu postojanja: Čuvar istine i objektivnosti!

BANjALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je u čestitki povodom 81 godine postojanja "Glasa Srpske" da je ovaj dnevni list tokom svih godina bio neumoran čuvar istine, objektivnosti i tačnosti, uvijek na raspolaganju svojim čitaocima sa jasnim i preciznim informacijama.

"Sposobnost prilagođavanja modernim izazovima medijskog svijeta, uz očuvanje bogatstva jezika i kulture, čini `Glas Srpske` prepoznatljivim i cijenjenim izvorom vijesti", istakao je Višković u čestitki generalnom direktoru "Glasa Srpske" Borisu Dmitrašinoviću, redakciji i svim zaposlenim.

On je naglasio da su zaposleni u "Glasu Srpske" svojim angažmanom i posvećenošću u očuvanju informativnog integriteta i pružanju relevantnih informacija, postavili najviše profesionalne standarde novinarstva.

"Neka vaš rad i dalje bude inspiracija i primjer profesionalizma u medijskom prostoru. Želim vam još mnogo godina uspješnog rada, inovacija i kontinuiranog pružanja kvalitetnog sadržaja", istakao je Višković.

Temelji novinarstva u Srpskoj i BiH udareni su upravo štampanjem prvog broja „Glasa” 31. jula 1943. godine u Župici kod Prekaje, nedaleko od herojskog Drvara. Prvu redakciju činila su zvučna imena tog vremena, Skender Kulenović, Đuro Pucar, Ilija Došen, Rada Vranješević, Vilko Vinterhaler, Osman Karabegović i Boško Šiljegović, čiji je rad od prvog broja bio neraskidivo vezan za narod koji je proživljavao i preživljavao razne nedaće i izazove koje su donosili ratovi, političke i ekonomske krize, prirodne nepogode i društvene turbulencije.

Danas nam je 81. rođendan!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana