Višković: Bogata zaostavština Danelišena- inspiracija mlađim generacijama

SRNA
Višković: Bogata zaostavština Danelišena- inspiracija mlađim generacijama

BANjALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je saučešće porodici akademika Dragana Danelišena, ističući da je njegov odlazak ogroman gubitak za porodicu, prijatelje i kolege, ali i za cijelu Srpsku koja će ga pamtiti kao velikog čovjeka čija će bogata stručna zaostavština pružati inspiraciju mlađim generacijama.

"Sa velikim žaljenjem sam primio vijest o smrti akademika Dragana Danelišena, ljekara i osnivača Dječije hirurške klinike u Banjaluci.

Njegova izuzetna karijera, posvećenost medicini i doprinos zajednici ostaviće neizbrisiv trag u Republici Srpskoj i regionu", navodi se u telegramu saučešća koji je Višković uputio u ime Vlade Srpske i u svoje ime.

Akademik Dragan Danelišen, osnivač i dugogodišnji načelnik Dječije hirurške klinike Kliničkog centra Banjaluka, preminuo je danas u 82. godini.

Komemorativni skup akademiku Danelišenu biće održan u Banjaluci u petak, 19. januara, u 11.00 časova u prostorijama Akademije nauka i umjetnosti, a sahrana u 14.00 časova na Novom groblju u Vrbanji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana