Socijalistička partija obilježava Dan pobjede nad fašizmom, okupilo se više od 500 socijalista

GS
Foto: SP

BANJALUKA - Dan pobjede nad fašizmom i 78 godina od velike pobjede savezničkih snaga i antifašista u Drugom svjetskom ratu danas je u Banjaluci obilježilo više od 500 socijalista.

Predsjednik banjalučkog odbora Socijalističke partije Velibor Stanić rekao je da svake godine u velikom broju odaju priznanje herojima koji su izvojevali pobjedu dobra nad zlom i čovječanstvo oslobodili okova i tame.

“Njihova borba je opomena svima nama da cijenimo slobodu i da njegujemo prave vrijednosti”, rekao je Stanić.

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić podsjetio je da je u srži ideje socijalizma upravo antifašizam i borba za pravdu i jednakost, kao i da će uvijek njegovati kulturu sjećanja na one koji su izborili dragocjenu slobodu i pobjedu nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu, saopšteno je iz Socijalističke partije.

“Ove godine, kada obilježavamo 30 godina postojanja Socijalističke partije, zahvalni smo što smo uvijek bili na pravoj strani istorije”, rekao je Đokić.

Dan pobjede nad fašizmom obilježava se kao sjećanje na 9. maj 1945. godine kada je nacistička Njemačka potpisala kapitulaciju u Drugom svjetskom ratu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana